Aktualno

KAZNA 2 TISUĆE KUNA Komunalni redari zatekli šest ilegalnih ‘bookera’ na Pilama

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika na platou Pila zateklo je šest osoba koje su nelegalno obavljali djelatnost prodaje izleta.

Naime, Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici donijelo Izmjene i dopune Plana korištenja javnih površina izvan povijesne jezgre, a kojima je, između ostalog, ukinuto i deset info-pultova na Pilama. Slijedom te odluke, komunalni redari počeli su s nadzorom njenog provođenja.

Kako javljaju iz Gradske uprave, već pri pojavi prvih većih turističkih grupa, na Pilama su se pojavili ilegalni ‘bookeri’, prodavači izleta. Komunalni redari, u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom, utvrdili su identitet tih osoba te će prema njima biti pokrenuti odgovarajući prekršajni postupci. Kazna za ovaj prekršaj iznosi dvije tisuće kuna za privatnu osobu.

Riječ je o šest osoba, a od kojih je samo jedna s područja Dubrovnika dok su ostale osobe iz Križevaca, Zagreba, Osijeka, Odžaka i Vinkovaca.

Kako su ilegalni prodavači pred redarima i policijom nastojali dokazati kako ne prodaju izlete već samo ‘sjede na klupi’, kao dokaz korišteni su i snimci nadzornih kamera na Pilama. Iz snimaka je razvidno tko je sve i na koji način obavljao djelatnost koja nije dopuštena na ovom području.

Grad Dubrovnik će nastaviti s kontinuiranim kontroliranjem zona Pile, Ploče te unutar povijesne jezgre kako bi spriječili da se obavljaju ove nezakonite djelatnosti. Isto tako, kao dodatni način zaustavljanja ovakvih radnji, Grad Dubrovnik razmatra mogućnost potpunog ukidanja zaustavljanja kombi vozila na Pilama.

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija