Aktualno

Kolovoz u Konavlima sa 6% više noćenja

Pozitivan trend povećanja ostvarenih turističkih brojki na području općine Konavle nastavio se i u kolovozu. Naime, na području općine Konavle  ovog kolovoza ostvareno je 130 107 noćenja ili 6 posto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Na nivou prvih osam mjeseci broj turističkih dolazaka bilježi  8 postotno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godinu, dok je broj ostvarenih noćenja povećan za 11 posto. Najveći postotak povećanja ostvarenih noćenja , čak 22 posto, odnosi se na privatni smještaj, dok je u hotelima zabilježeno povećanje noćenja od 10 posto.

I dalje najveći udio od 71 posto ukupne realizacije noćenja bilježe hoteli, dok 26 posto pripada privatnom smještaju, a 3 posto kampovima na području Konavala.

Turisti iz Velike Britanije, sa 93 tisuće ostvarenih noćenja i povećanjem od 67 posto u odnosu na prvih osam mjeseci 2011. godine, najbrojniji su turisti na području općine Konavle, dok ih, već tradicionalno, slijede Francuzi, Rusi, Nijemci, Belgijanci, Norvežani, Šveđani i Španjolci.

U TZ općine Konavle nadaju se da će se ovakav pozitivan trend  nastaviti i u sljedećim mjesecima.

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija