DuList IN

Koliko će za Novu zaraditi estradnjaci?

Koliko će za Novu zaraditi estradnjaci?

Doček Novih godina idealna je prilika za sve glazbenike da dodatno 'pofudraju' svoje novčanike svirajući po povišenim tarifama na nekom gradskom trgu, hotelu, disko klubu ili restoranu.

Iako je već godinama kod spomena cijena koštanja takvih nastupa užanca prenapuhati honorar kako bi se dobilo na značaju, neke cifre na kraju iscure u javnost. Pa onda saznamo da ekonomska kriza vlada i na estradnom nebu, jer tek rijetki sebi mogu priuštiti uvjetovati visoke honorare od kojih boli glava.

Od svih iznosa koji su se proteklih tjedana spominjali, ističe se cijena novogodišnjeg koncerta Gorana Bregovića u talijanskoj Cataniji. Brega će za nekoliko sati muziciranja od Talijana izvući 150 tisuća eura.

Grad Budva za doček je osigurao oko 200 tisuća eura, a navodno će čak pola tog iznosa završiti na kontu Dina Merlina. Ostatak će  između sebe podijeliti Jelena Rozga, Bajaga, Željko Joksimović te nama manje poznate zvijezde.

U "Splendidu" u Bečićima pjevat će Severina i Petar Grašo. Seve će u 2014. godinu ući bogatija za 50.000 eura i ona je definitivno najplaćenija među estradnjacima iz Hrvatske. Podsjetimo, lani je za nastup u Beogradu zaradila 20 tisuća eura manje. Grašu će pripasti 10.000 eura.

Među hrvatskim estradnjacima, nakon Severine, najviše će zaraditi Tony Cetinski (45.000 eura u Poreču), Gibonni (40.000 eura u Splitu), Prljavo kazalište (u Skoplju 30.000 eura), Nina Badrić (Petrčani kod Zadra 25.000 eura), Mladen Grdović (Medena kod Trogira 16.000 eura), Massimo i Goran Bare (Rijeka, 15.000 eura za Massima i 10.000 za Baru), Jasmin Stavros (Diskoteka Aurora u Primoštenu, 14.000 eura), Jole (Vodice, 12.000 eura), Crvena Jabuka (Makarska, 12.000 eura) te Colonia (u Dubrovniku 12.000 eura)…
 
 S druge strane, popularni Zdravko Čolić, kojeg smo ovog ljeta gledali i slušali i u Dubrovniku za doček će nastupiti na Budvanskoj rivijeri, u hotelu „Palas“ u Petrovcu. Procjena: nešto manje od 100 tisuća eura.

Od zanimljivijih koncerata, Hari Mata Hari i Lepa Brena nastupit će u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“, pri ćemu će Hari za doček zaraditi 15.00 eura, a Lepa Brena za doček i dan kasnije 50.000 eura. Njezina kolegica Hanka Paldum će, pak, za 15.000 konvertibilnih maraka nastupiti u sarajevskom hotelu „Europa“, a Halid Bešlić u restoranu „Hollywood“ na Ilidži za nepoznat iznos.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist