Kultura

KOLARINI VAS POZIVAJU ‘Mare Fjočica’ uskoro ponovo na daskama teatra

KOLARINI VAS POZIVAJU 'Mare Fjočica' uskoro ponovo na daskama teatra

Kazališna družina Kolarin će izvesti nagrađivanu predstavu MARE FJOČICA, autora Joza Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića na velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Predstave će se igrati 13. i 14. listopada u 20 sati.

Komediju Josipa Lovrića “Mare Fjočica” režira Paolo Tišljarić, kojemu je ovo već četvrta suradnja s KD Kolarin. Najbolja je amaterska predstava u Hrvatskoj u 2021. godini i dobila je nagrade za 3 najbolje glavne ženske i mušku ulogu, te za najbolju sporednu mušku ulogu.

Maru Fjočicu autor je napisao potkraj sedamdesetih, a u dubrovačkom teatru se izvodila početkom osamdesetih. Privukla je velik interes publike pa je njezin odjek uspoređivan sa Stullijevom Katom Kapuralicom. Zato je 1983. g. u Pilama snimljena i za državnu televiziju, kao još jedan komad dubrovačkoga ambijentalnog teatra. Više je puta zadnjih godina reprizirana na HTV-u pa su je mogli vidjeti i mlađi naraštaji. Lovrić je uvijek naglašavao kako drama kao forma valja biti pisana prvenstveno za čitanje, a uprizorenje joj može biti samo dodatno ostvarenje. Vjerojatno se iz toga razloga dramske dionice u Mari Fjočici nižu bez oznake o tome tko ih izgovara. Lovrić u ovoj neodoljivoj komediji, na simpatičan način, portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu, koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta, a tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

Svoje ulaznice po cijeni 40 kuna možete kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni KMD, telefon 321 088, e-mail: blagajna@kmd.hr.

REDATELJ: PAOLO TIŠLJARIĆ

IZBOR KOSTIMA: AIDA MACHIEDO

OBRADA GLAZBE: ŽARKO DRAGOJEVIĆ

TEHNIČKA PODRŠKA NA LOKACIJI: FIFI SOUND

JEZIČNA SAVJETNICA: IVANA LOVRIĆ JOVIĆ

GRAFIČKO OBLIKOVANJE: MAJI STUDIO

ULOGE:

MARE FJOČICA – MARINKA METKOVIĆ

GOSPAR CVJETO – IVAN BOBAN

LINA – JELENA MARŽIĆ

LUKRE – JELICA ČUČEVIĆ

ŠIME – ANTE TONĆI ĐURKOVIĆ

ĐURO – LEO MRKIĆ

KONOBARICA – DARIJA MIKULANDRA ŽANETIĆ / AIDA MACHIEDO

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist