Kultura

POZIV IGARA MLADIM GLAZBENICIMA Prijavite se za sudjelovanje u projektu #SYNERGY

Dubrovačke ljetne igre pozivaju mlade glazbenike da se prijave za sudjelovanje na europskom projektu #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans, sufinanciranom iz programa EU Kreativna Europa, a kroz koji će tijekom ljeta 2023. dobiti priliku blisko surađivati s dvanaest skladatelja iz šest projektnih zemalja na njihovim novoskladanim djelima koje će na kraju i izvoditi na velikoj festivalskoj turneji.

Jedinstvena je to prilika za mlade glazbenike u usponu da razviju svoje karijere, porade na mogućnostima umrežavanja i međunarodnoj vidljivosti i prepoznatljivosti te pokažu svoj talent i umijeće široj publici. Prijaviti se mogu punoljetni glazbenici s nekoliko godina iskustva u muziciranju te osnovnim znanjem engleskog jezika, a koji su građani neke od zemalja partnera na projektu ili imaju prebivalište u tim državama; sposobni putovati diljem regije tijekom svibnja i u periodu između 15. srpnja i 15. kolovoza 2023. godine te otvoreni za suradnju s drugim umjetnicima i partnerima. Instrumenti i ansambli koji se traže su: gudački (violina, viola, violončelo, kontrabas, gitara), puhački (flauta, glas), s tipkama (klavir, harmonika) te gudački trio (violina, viola i violončelo) i klavirski trio (klavir, violina i violončelo ili klavir, violina i viola). Cjeloviti tekst poziva nalazi se na web stranici Dubrovačkih ljetnih igara.

Kandidate će odabrati neovisni Stručni žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka klasične glazbe iz svih zemalja sudionica projekta, a rezultati će biti objavljeni na internetskim stranicama projekta i partnera te na društvenim mrežama do 31. prosinca 2022., dok će odabrani kandidati biti obaviješteni i direktno putem e-pošte.

Projekt #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans sufinanciran je iz programa EU Kreativna Europa te okuplja šest važnih festivala iz regije: KotorArt Don Brankove dane muzike (Crna Gora), Centar beogradskih festivala (Srbija), Festival Ljubljana (Slovenija), Vox Baroque (Albanija), Chopin Piano Fest (Kosovo) i Dubrovačke ljetne igre. Ciljevi projekta su usavršavanje i povezivanje djelatnika u kulturi, prije svega onih koji se bave glazbenim festivalima i klasičnom glazbom, poticanje skladanja novih djela inspiriranih lokalnom baštinom zemalja partnera projekta te umrežavanje i suradnja mladih glazbenika, skladatelja i organizacija koje se bave klasičnom glazbom na Zapadnom Balkanu.

Pročitajte još

ANDRIJA IVANČAN ‘Naše ambicije su velike i ne krijemo ih – želimo biti najbolji ansambl u Hrvatskoj!’

Mia Njavro Banić

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija