Aktualno

Kolarić i Buratović o ‘sretnom zapošljavanju’ u Vodovodu

Kolarić i Buratović o 'sretnom zapošljavanju' u Vodovodu

Hrvatska udruga za odnose s javnošću reagirali su na  nedavna događanja oko zapošljavanja Ivane Vegar u gradskoj tvrtki Vodovod d.o.o. na radno mjesto glasnogovornice.

Priopćenje krovne organizacije, koje potpisuju predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Aleksandra Kolarić i predsjednica dubrovačkog ogranka Sandra Buratović, prenosimo u cijelosti:

1. Javni natječaj je za tvrtke u državnom i lokalnom vlasništvu najbolja praksa jer jamči transparentnost postupka, pravednost i jednake šanse za sve kandidate. U ovom navedenom slučaju, gradska uprava se mora očitovati podliježe li gradska tvrtka Vodovod d.o.o. objavljivanju javnog natječaja. Ako je točno da ne podliježe, to nije dobra praksa.

2. Ako se zapošljava pripravnik u odnosima s javnošću prednost bi trebali imati pojedinci koji za to zanimanje imaju formalno fakultetsko obrazovanje ili drugu vrstu stručnog usavršavanja iz tog područja. U Hrvatskoj postoji cijeli niz fakulteta i visokih škola koje već godinama obrazuju/održavaju programe iz područja komunikologije.

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama lokalna podružnica HUOJ-a zatražit će informacije i objašnjenja oko ovog zapošljavanja od tvrtke Vodovod d.o.o.

 

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist