Hrvatska

Koji su Dubrovčani najveći donatori HDZ-a?

Logo HDZ a

HDZ je od svih stranaka u prvoj polovici godine skupio najviše donacija, i to 4,1 milijun kuna.

Više od tisuću pravnih i fizičkih osoba uplaćivalo je iznose od 100 kuna, pa do 200.000 kuna. Uglavnom je riječ o članovima stranke, no među izdašnijima su se ovaj put pokazali lokalni HDZ-ovci, što ne čudi zbog nedavno održanih lokalnih izbora, kako prenosi Globus.

Među najizdašnijim darivateljima bio je vlasnik trgovine Pemo, poduzetnik Lovorko Milošević. U nekoliko navrata uplaćene su izdašne donacije je ukupno HDZ-u donirano čak 140.000 kuna. A veće iznose su donirali i HDZ-ovci koji obnašaju dužnosti u lokalnim organizacijama među kojima su posebno izdašni bili Dubrovčani.

Tako je novi ravnatelj Lučke Uprave Dubrovnik, Blaž Pezo, koji je u svibnju, dva mjeseca nakon što je postao ravnatelj, uplatio ukupno 15.000 kuna. Zanimljivo je kako su evidentirane dvije njegove uplate, ali s različitim imenima. Na jednoj se navodi da je donaciju od 10.000 kuna uplatio Blaž Pezo 19. svibnja, a istog datuma donaciju od 5000 kuna sa iste adrese uplatio je, kako stoji u HDZ-ovu financijskom izvješću, Pero Blaž. No, da je riječ o istoj osobi, ali s dva imena, pokazuje isti OIB.

Nadalje, četiri tisuće kuna stranci je donirao dubrovački HDZ-ovac Davorko Obuljen, koji je bio jedan od kandidata za šefa Hrvatske turističke zajednice. Isti iznos od četiri tisuće kuna uplatio je HDZ-u i Nerman Đugum koji s Obuljenom radi u tvrtki Du&Da trade.

Izdvojimo kako je na listi najvećih donatora HDZ-a je i tvrtka iz Lukšićeve grupacije koja je organizator teniskog turnira ATP Croatia Open u Umagu, a radi se uplaćenom iznosu od 100.000 kuna.

Više možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

Dulist

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist