Grad

Koje se prilike nude mladim izumiteljima u Dubrovniku?

Međunarodni dan izumitelja prvi put će se proslaviti u Centru za mlade Dubrovnik u ponedjeljak, 9. studenog kroz prigodni program u organizaciji UR Instituta i udruga partnera. Pozivaju se svi mladi da prisustvuju ovom zanimljivom besplatnom programu. Međunarodni dan izumitelja slavi se na datum rođenja holivudske izumiteljice i filmske umjetnice austrijskog podrijetla Hedy Lamarr – majke suvremene bežične komunikacije (Wi-Fi, Bluetooth).
Program počinje u 19.30 sati upoznavanjem s pojmom izumiteljstva i predstavljanjem prilika za mlade izumitelje u Dubrovniku. U 20 sati je projekcija dokumentarnog filma ‘Bombshell’ (2017.) o Hedy Lamarr: njeni uspjesi, teškoće i izazovi kao izumiteljice 40tih godina prošlog stoljeća u vrijeme zlatnog doba Hollywooda i II. Svjetskog rata. Sve završava okruglim stolom na temu žena u znanosti, akademske zatvorenosti te intelektualne diskriminacije.

Zbog epidemioloških mjera te ograničenosti broja sudionika potrebno se predbilježiti na mail steam@ur-institute.org .Proslavu uz UR Institut u partnerstvu organiziraju i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga za promicanje medijske kulture Luža i Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai.

Pročitajte još

‘Ljeto u Lazaretima’ počinje uz klapu Cambi

Dulist

Sanitat počinje sa zaprašivanjem, evo gdje i kad!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija