Županija

KOD NAČELNIKA MARKETA Hvala mljetskim gasiteljima!

KOD NAČELNIKA MARKETA Hvala mljetskim gasiteljima!

Načelnik Općine Mljet Đivo Market ovog utorka primio je gasitelje otoka Mljeta povodom uspješne protupožarne sezone 2017. godine. 

U ime Javne ustanove Nacionalni park Mljet zahvalnicu je primio Ivo Stražičić, koji je sa svojom vatrogasnom jedinicom jedan od najzaslužnijih za zaustavljanje velikog požara koji je buknuo u noći 22. kolovoza kod mjesta Ropa. Za Javnu vatrogasnu postrojbu Mljet zahvalnicu je primio zapovijednik Mario Dabelić. Zahvalnicu za Komunalno Mljet d.o.o. primio je direktor Dragan Medan, a uime Vode Mljet d.o.o. zahvalnicu je primio dosadašnji direktor Ivan Sršen, koji je u međuvremenu imenovan ravnateljem JU Nacionalnog parka Mljet.

Načelnik je naglasio kako se požar širih razmjera može gasiti samo zajedničkim djelovanjem općinskih komunalnih društava i mljetskih javnih poduzeća. To potvrđuje i uspjeh u gašenju navedenog požara kod Rope koji je nošen vjetrom vrlo brzo zahvatio nekoliko desetaka hektara borove šume i zaprijetio nacionalnom parku, a pod kontrolu je stavljen kroz nekoliko sati, usred noći.

Nisu izostale ni pohvale stanovništvu, koje na Mljetu tradicionalno pomaže u gašenju požara. Zaključeno je kako je potrebno oživljavanje dobrovoljnih vatrogasnih društava koji bi bili potpora profesionalnim vatrogascima u slučajevima zahtjevnijih požara i gdje je potreban veći broj gasitelja.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist