Crna kronika

Kod 49-godišnjaka u Cavtatu pronašli marihuanu i tri amfore

blank

Policija je pretragom kuće u Cavtatu pronašla marihuanu kod 49-godišnjaka. Također, kod njega su pronašli su i tri amfore.

-Temeljem prethodno prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici Službe kriminalističke policije obavili su pretragu obiteljske kuće u Cavtatu, koju koristi 49-godišnji hrvatski državljanin i pronašli zasađenu indijsku konoplju i sušenu marihuanu – istaknuli su iz policije u priopćenju.

Pronađeno, je i uz potvrdu oduzeto ukupno 332 grama marihuane i 12 stabljika indijske konoplje visine od 74-191 cm koje su bile posađene u neposrednoj blizini kuće. Pretraga je obavljena temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni drogu sadio, sušio i pripremamo kako bi je dalje preprodavao krajnjim korisnicima, odnosno konzumentima.

Osim droge, u spavaćoj sobi su pronađene tri amfore koje se smatraju zaštićenim kulturnim dobrom, a za koje je utvrđeno kako ih je osumnjičeni izronio iz mora.

-Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra, osumnjičeni 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske – naveli su.

Pročitajte još

Potraga za kajakašima obustavljena, istraga se nastavlja

Dulist

MCGP ZATON DOLI Oglušio se na zapovijed policajaca, odbio alkotestiranje…

Dulist

DEVET IH JE SPAŠENO Pronađena još jedna nestala osoba, u Portu izvučena dva kajaka

Dulist