Grad

[FOTO] GRAĐANI NAVALILI, REDARI ZAKAZALI Pali smo na prodaji freške ribe

riba ribari koca08

Dubrovčani su se zaželjeli freške ribe, o čemu svjedoči i veliki red koji se u četvrtak navečer stvorio u Gružu. Naime, još tijekom dana ekipa s Orke Dubrovnik najavila je dolazak u Gruž s ribom oko 21 – 21.30 sati. No, mnogi su požurili kako bi uspjeli kupiti ribu za Veliki petak pa su se tako počeli okupljati već oko 20 sati. Ubrzo se stvorila poprilična gužva, a rijetko tko se pridržavao propisanih mjera s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom. Za red su se trebali pobrinuti policijski službenici i pripadnici civilne zaštite, koji su stigli u Gruž, no u tome se, govore nam naši sugrađani, na prvu zakazalo.

Potom su stigli i pripadnici Civilne zaštite Mokošica koji putem megafona pozivali građane da se raziđu. Situacija je očito iznenadila žurne službe, a u Gruž je stigao i gradonačelnik Mato Franković.

Kad je već prodaja ribe na ovaj način dozvoljena, trebalo se unaprijed misliti i sve organizirati kako bi se od samog početka poštivala dva metra razmaka. Red je nakon nekog vremena konačno i uspostavljen.

U Gruž su, inače, uplovile dvije koče, Orka i Sika, s bogatom ponudom. Bilo je mola, grdobine, škampi, širuna, oliganja, gambora…

Pročitajte još

POHVALNA AKCIJA ŽUPE SV MIHAJLA Kupljen prijeko potreban uređaj za rano otkrivanje autizma

Dulist

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist