Crna kronikaUrednički izbor

KOBNO POGREŠNO SKRETANJE Vozač (47) mislio da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu

KOBNO POGREŠNO SKRETANJE Vozač (47) mislio da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu
20.03.2023., Prapratno - Iz mora je izvucen osobni automobil koji je sletio u more dok su u njemu bile cetiri osobe. Tri osobe su spasene dok je jedna zenska osoba preminula. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Ston dovršili su očevid prometne nesreće u kojoj je došlo do slijetanja vozila splitskih registarskih oznaka u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom sinoć, 19. ožujka, oko 22.35 sati, kako navode u priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske.

Vozeći iz smjera Stona u pravcu Splita, vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu.

Odmah nakon slijetanja, iz vozila su, samostalno i bez ozljeda, uspjeli izaći vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo oko 2.25 sati, izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 promila. On je uhićen te će, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Tijelo preminule putnice je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok njezine smrti.

Photo: Grgo Jelavić / PIXSELL

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović