Sport

KOBEŠĆAK PRED PRIMORJE „Večeras više nema skrivanja!“

KOBEŠĆAK PRED PRIMORJE „Večeras više nema skrivanja!“

Jug CO i Primorje EB drugi put u tjedan dana odmjerit će snage u bazenu.

Prošle nedjelje, u 3. kolu kvalifikacijskog turnira u Splitu, završilo je 7:7, a Riječani su nastupili bez nekoliko ključnih igrača (Radu, Vićan, Šetka…). Prije dolaska u Dubrovnik, pak, Riječani su prošli tjedan odigrali dva meča s hercegnovskim Jadranom. U 1. kolu Lige prvaka prošle srijede slavili su s 11:9 u poprilično neizvjesnoj utakmici, da bi dva dana kasnije u 5. kolu Regionalne lige ipak pokazali moć pobjedom 16:9.

Odličan poznavatelj riječkog sastava je novopečeni igrač Juga, a bivši Primorjaš, Španjolac Xavi Garcia.

– Proteklih pet sezona sam proveo u Rijeci i o njima mogu reći sve najbolje. To mi je bio prvi puta da sam pošao igrati van Španjolske i bio sam odlično, prijateljski prihvaćen i na tome sam im jako zahvalan. Puno sam lijepih trenutaka proveo s Primorjem, osvojio puno trofeja, što se ne zaboravlja. Međutim, sad sam igrač Juga CO i nadam se da ću slaviti u istoj mjeri, ako ne i više. Primorje je odlična ekipa, što su pokazali prije sedam dana kada su bez Cosmina Radua izvukli pozitivan rezultat odigravši neriješeno s nama. Ipak, vjerujem da ćemo pred svojom publikom, za koju se nadam da će napuniti bazen u Gružu, pokazati dobru igru, i uvjeren sam u pobjedu – rekao je za klupsku stranicu Garcia.

– Mi smo i dalje odlični prijatelji, ali samo van bazena. Za vrijeme utakmice svi su mi oni protivnici, a kad utakmica završi možemo nastaviti s prijateljstvom – kazao je Garcia, dok trener Juga Vjekoslav Kobešćak ima svoje viđenje večerašnje utakmice.

– Večerašnja utakmica, za razliku od prošlog vikenda, bit će vrlo važna. Posebno jer se igra u Gružu. Mislim da više neće biti skrivanja. Primorje je bez Sukna i Garcie dosta izmijenjena momčad, ali vrlo lijepo su se popunili i posložili. Nije riječ samo o kvaliteti igrača, već i o onom što je do pred četiri ili pet godina krasilo Jug, a sad krasi njih: sigurnost igre, međusobno poznavanje igrača, moćni ulasci u utakmice. Tu su oni sigurno ispred nas. Dvije godine su prvaci Hrvatske, što im je dalo iskustvo i međusobno povjerenje, koje imaju šampionske momčadi. Mi do tog stupnja tek trebamo doći. U skladu s mogućnostima smo se odlučili za igrače za koje smatramo da to mogu postati – istaknuo je Kobešćak u razgovoru za DuList.

Derbi 6. kola Regionalne vaterpolo lige igra se večeras u 19.15 sati uz izravan prijenos na Arenasport 1. Utakmicu će suditi dvojac iz Srbije, Vojin Putniković iz Beograda i Andreja Stanojević iz Jagodine. Opunomoćenik RVL na utakmici bit će Marijo Brguljan iz Prčnja.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist