Sport

KOBEŠĆAK NAKON ŽDRIJEBA ‘Cilj je Final 6 i možda korak više nego lani’

KOBEŠĆAK NAKON ŽDRIJEBA 'Cilj je Final 6 i možda korak više nego lani'

Naš cilj je Final 6, možda i korak više nego lani. Kakva god skupina bila nemamo se što skrivati, naše ambicije su poznate – kazao je nakon današnjeg ždrijeba skupina LEN Lige prvaka trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

– Više ćemo o snazi skupine znati kad nam dođu momčadi iz kvalifikacija. Dobitak je da igramo u skupini u kojoj tri momčadi idu na Final 6, ali s druge strane dobili smo PRO Recco, koji je i ove godine favorit natjecanja – istaknuo je Kobešćak, koji je na pitanje je li najava rasta ambicije rezultat ‘pritiska odozgo’ odgovorio:

– Ma nije. Pritisak u ovom gradu izlazi iz svih pora kad je Jug u pitanju!

Jugov trener smatra kako ‘ono pravo’ slijedi kroz mjesec i pol dana, kada krene natjecanje po skupinama.
– Vjerujem i moju momčad i ovaj klub i vjerujem da ćemo biti dobri u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka – zaključio je Kobešćak te za kraj analizirao zaključeni prijelazni rok.

– S obzirom da je vaterpolo u financijskoj krizi, ljeto je bilo vrlo zanimljivo u svim natjecanjima. Jug je napravio dosta dobre poteze u prijelaznom roku, iako nikad ne napraviš sve što želiš, to je skoro nemoguće. Očekujem da ćemo biti bolji nego prošle i pretprošle sezone. Prvenstveno gledajući na igru, a zatim i rezultat – kazao je o Jugu Kobešćak pa nastavio o konkurentima.

– Bit će zanimljivo vidjeti ‘redizajn’ konkurenata u hrvatskom prvenstvu, Primorja, Mladosti i Mornara. Primorje će imati veću širinu nego ranije, ali naravno da su odlaskom Sukna i Garcie izgubili dio kvalitete. Vidjet ćemo hoće li to uspjeti nadomjestiti, to će biti zanimljivo. Mladost i Mornar su napravili vrlo zanimljive momčadi koje bi u određenim trenucima igrati egal utakmice i s Jugom i s Primorjem. Vrlo su dobre i perspektivne momčadi, i oni će se boriti ovisno o situacijama u klubovima. Na razini Lige prvaka situacija je jača nego lani. PRO Recco se pojačao, mađarski klubovi Szolnok i OSC također, svi su se pomalo pojačali. Bit će vrlo zanimljiva sezona, ali opet kažem: Jug u svakoj utakmici mora igrati na pobjedu i ove sezone doći do nekog trofeja – zaključio je Kobešćak.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist