Politika

KOALICIJA: HDZ-DUSTRA-DDS 16 ruka i jedan poljubac za stabilno Gradsko vijeće

KOALICIJA: HDZ-DUSTRA-DDS 16 ruka i jedan poljubac za stabilno Gradsko vijeće

Predsjednici Gradskog odbora HDZ Dubrovnik Mato Franković, Dubrovačke stranke Željko Raguž i Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan potpisali su u petak u Dubrovniku koalicijski sporazum o uspostavljanju većine od 16 ruku u dubrovačkom Gradskom vijeću.

Franković koji je ujedno i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika u drugom krugu lokalnih izbora 4. lipnja, čestitao je DUSTRA-i na osvojena tri vijećnička mandata te ustvrdio kako su se njihovi razgovori temeljili na programu.
– Uskladili smo sve bitne projekte koje nosimo u programima, od Doma umirovljanika do vodoopskrbe i kanalizacije. Od danas možemo reći da Dubrovnik plovi mirno. Izbori nisu gotovi, ali jasno je da ja kao gradonačelnički kandidat nudim stabilnost za Grad – rekao je Franković.
Predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž rekao je kako je njegova stranka jamac stabilnosti u sljedeće četiri godine.
– Ako naš partner bude korektan prema nama nema razloga da ne budemo i mi. Ovo nije jednostrana odluka jednog čovjeka nego odluka odbora stranke – rekao je Raguž.
Predsjednik DDS-a Pero Vićan pozvao je sve svoje birače da u drugom krugu daju glas Frankoviću rekavši kako želi da on u značajnom postotku pobijedi svog protukandidata koalicije HNS-HSLS Valentina Dujmovića.
– Mi nismo postavljali nikakve posebne uvjete. Jedino što smo tražili je da koalicija bude za sljedeće četiri godine, znači do travnja 2021. godine. Bit će tu sigurno povuci potegni, ali kada usuglasimo sve i dođemo na Gradsko vijeće neće biti bojazni za što će DDS dignuti ruku – rekao je Vićan te poručio kako će umjesto Antonele Svilarić u Gradskom vijeću uz Lukšu Matušića i Terezinu Orlić sjedati i Ivan Jelčić.
Inače, u prvom krugu izbora HDZ je na izborima u Dubrovniku dobio deset vijećničkih mandata, DUSTRA, DDS i HNS po tri, dva mandata imaju Most i SDP, a jedan mandat pripao je listi Srđ je Grad.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist