Aktualno

KNJIŽEVNOST U LAZARETIMA Dođite na predstavljanje zbirke poezije Katje Grcić

LAZARETI 5

Pjesnikinja i autorica kratkih proza Katja Grcić će predstaviti svoju zbirku poezije ‘Istina nedjeljom i drugim danima’ u petak, 8. ožujka u lađi X u Lazaretima s početkom u 19 sati. Događaj pod nazivom ‘Književnost u Lazaretima’ u organizaciji Art radionice Lazareti, moderirat će Staša Aras. Osim stvaranja pjesništva i proze, Katja Grcić bavi se dramaturginjom, pedagoginjom i prevoditeljstvom.

Grcić je dobitnica raznih nagrada, uključujući dva puta prestižnu Nagradu Marin Držić za dramu te raznih umjetničkih stipendija, od kojih se ističe ona Ministarstva kulture i medija RH 2020. za novi rukopis poezije. Isto tako, njena poezija je objavljena u raznim međunarodnim časopisima te je predstavljena na mnogim sajmima knjiga u svijetu. Grcić posjeduje bogato radno iskustvo u obrazovnom, kulturnom i civilnom sektoru.

– Njezino iskustvo u pedagogiji povezano je široko sa scenskim radom, a rad u literaturi raznolik. Usmjerimo li naš razgovor u njezino pjesničko stvaralaštvo ili na esejistiku i teoriju, ova će nas žena širokih interesa inspirirati i obogatiti svojim promišljenim stavovima i iskustvom – javljaju iz Art radionice Lazareti.

katja grcic

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Elena Čupić: ‘Volim vjerovati kako je Pariz zapravo izabrao mene’

Nora Di Leo

POTREBNA JE SAMO VOLJA I VRIJEME Dom Maslina traži volontere

Dulist

RONILAČKA AKCIJA ČIŠĆENJA U podmorju Velikog Zatona izvučeno gotovo 400 kilograma otpada!

Dulist