Kultura

KNJIŽEVNI RAZGOVOR U LAZARETIMA Predstavljanje pjesnikinje Jelene Žugić

KNJIŽEVNI RAZGOVOR U LAZARETIMA Predstavljanje pjesnikinje Jelene Žugić

Odisejevo utočište, rezidencija za pisce na Mljetu i Art radionica Lazareti predstavljaju pjesnikinju Jelenu Žugić. Naime, s njom će ovaj petak s početkom u 19 sati razgovarati Ivan Sršen. Njemu i publici umjetnica će opisati svoj boravak na Mljetu u književnoj rezidenciji ‘Ulysses’ Shelter’ te čitati iz novog ciklusa mljetskih pjesama.

Inače, Jelena Žugić rođena je u Beogradu, gdje je završila studij komparativne književnosti i teorije književnosti nakon čega je magistrirala književnosti i kulture kao stipendist u sklopu Erasmusa. Tijekom tog razdoblja je živjela, studirala i pisala u Portugalu, Engleskoj i Španjolskoj. Njena prva zbirka poezije ‘Kako sam postala plesačica flamenka’ iz 2021. godine privukla je pažnju regionalne čitanosti i kritike i ušla u uži izbor za nagradu za najbolju regionalnu knjigu poezije ‘Avdina okarina’.

Jelena Žugić objavljivala je poeziju i prozu u specijalnom izdanju britanskog književnog časopisa ‘Route 57’, kao i u renomiranim regionalnim književnim časopisima. Prevodi književna djela s portugalskog, španjolskog i engleskog jezika. Među najznačajnijim autorima koje je prevela su Clarice Lispector, Fernando Pessoa, Roberto Bolaño, Joao Reis.

Foto: ARL

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist