Kultura

KMD Što vas očekuje u tjednu dubrovačkih autora i komedija?

U Kazalištu Marina Držića – Teatar Bursa 23. i 24. ožujka na repertoaru je predstava ‘U furestoj smo zemlji’, autora i redatelja Matka Sršena.

Riječ je o monadi u kojoj igraju Mirela Brekalo – Popović (Mama) i Marija Šegvić (Rina). Komediograf Sršen komad je ‘izvukao iz naftalina’, da se današnje Dubrovkinje i Dubrovčani ni slučajno ne bi mogli u njoj prepoznati!

26. ožujka na veliku scenu KMD-a vraća se legendarni ‘Skup’ Marina Držića u režiji Ivice Kunčevića. O genijalnome tekstu zapisane su riječi i riječi, a Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, nikakav apsolut! U zanesenosti i zasljepljenosti dogodit će se mnoge smiješne i neočekivane situacije a zaigrat će: Branimir Vidić, Zijad Gračić, Edi Jertec, Izmira Brautović, Nika Lasić, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Toni Kukuljica, Petar Puljić, Ivan Perić i Franjo Gadžić.

Rezervacije ulaznica na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Pročitajte još

Splitski virtuozi nastupili u Gradu

Dulist

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija