Grad

KLGB Srđ je Grad poziva na ostavku Uprave Vodovoda

KLGB Srđ je Grad poziva na ostavku Uprave Vodovoda

Iz KLGB-a Srđ je Grad upozoravaju na nepravilnosti koje tvrde postoje u Vodovodu i probleme s pročistivačem vode. U priopćenju tvrde kako se ‘pokušalo neistinama zataškati stvarne događaje i prikriti činjenicu da je zbog niza nepravilnosti poništena odluka o izboru izvođača za njegovu gradnju i da je postupak vraćen na početak’.

Prenose kako su iz Vodovoda prešutjeli da moraju platiti 280.000 kuna naknade troškova za 4 konzorcija koji su podnijeli žalbe. Dio priopćenja prenosimo:
-Nakon cijele priče o izvoru Palata, naše inicijative za održavanje sjednice Gradskog vijeća na ovu iznimno važnu temu koja zadire u potencijalno zdravlje i živote naših sugrađana, ovo je još jedan dokaz kako je sadašnja uprava Vodovoda Dubrovnik nesposobna voditi i u zakonskim okvirima provoditi projekte ključne za život građana Dubrovnika. Također je jasno razotkriveno da pritom pokušavaju zatajiti informacije o tome. Stoga je, najmanje što očekujemo nakon svega, ostavka Uprave zbog pokušaja obmanjivanja javnosti i skrivanja za građane iznimno važnih informacija koje potvrđuju njihovu lošu namjeru i nesposobnost. Ukoliko to sami ne naprave, onda je nužno da osnivač Grad Dubrovnik opozove nesposobnu i po građane opasnu Upravu-.
-Proučili smo Rješenje Državne komisije iz kojeg je sasvim jasno da je odluka Vodovoda Dubrovnik o izboru najboljeg ponuditelja poništena na osnovu žalbe četiriju preostalih sudionika natječaja, čije je ponude Vodovod proglasio nevaljalima. U njemu sasvim jasno piše da je odluka poništena zbog čak 11 osnova iz žalbi, što nikako ne odgovara navodima iz priopćenja Vodovoda kako je “značajan dio žalbenih razloga odbačen kao neosnovan, a jedan dio prihvaćen”.- javlja KLGB Srđ je Grad.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist