Kultura

KLAPSKA PJESMA PUTUJE U RIM Članice ‘Amfore’ u Vječnom gradu

KLAPSKA PJESMA PUTUJE U RIM Članice ‘Amfore’ u Vječnom gradu

Ženska klapa amfora nastupit će u nedjelju, 11. studenog, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu!

Koncert organiziraju Papinski hrvatski zavod Sv. Jeronima, Hrvatska matica iseljenika – Dubrovnik i Hrvatsko talijanska udruga – Rim, a ovu lijepu večer dodatno nam je najavila Marija Ursić Beusan, drugi alt klape.

— U Rim, nažalost, ne putujmo u punom sastavu, putuju članice Mara Manjić, prvi sopran i voditeljica klape, Ina Botica, drugi sopran, Ana Stabile, prvi alt, Deša Čižek, prvi alt, Aleksandra Miletić, prvi alt, moja malenkost – drugi alt i Jelena Vezilić, drugi alt. Do ideje je došlo kroz dugogodišnju suradnju s Maticom iseljenika Dubrovnik i gospođom Majom Mozara. Već smo putovale u Salzburg, gdje smo nastupile na koncertu povodom ulaska Hrvatske u eu. Protekle godine bile smo i u Padovi i evo, ove godine čeka nas Rim. Lijepe vijesti i lijep grad za nastupiti u njemu – kratko je rekla gospođa Marija za DuList.

Naša priznata ženska klapa izvodi i promovira klapski način izvedbe izvornih hrvatskih napjeva, pjesme duhovnog izričaja te novokomponirane autorske klapske pjesme kao i popularne skladbe u obradama za klape koje u svojim izvedbama pjevaju a capella te razvijaju dalmatinsku klapsku pjesmu.

Sve to od 2005. godine, kad su osnovane. Nastupile su na brojnim humanitarnim priredbama i koncertima, na međunarodnim kongresima, na županijskim susretima klapa, tradicionalnim večerima…

Foto: Zvonimir Pandža/Klapa Amfora

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist