Aktualno

Klaić: “Preselit će nas kao mačka mačiće”

Načelni dogovor za preseljenje tehničko-servisnog i parkirnog prostora za autobuse Libertasa na prostoru „Atlasove remize“ u Gospinu polju, razljutio je predsjednika Radničkog vijeća Libertasa Iva Klaića.

– Premda mi imamo svoj prostor, bivši GP-ov u Komolcu, sada će nas preseliti kao mačka mačiće. Taj prostor u Gospinom polju je neadekvatan, a naš u Remizi je sto puta bolji. Uprava Libertasa i Grad Dubrovnik jednostavno  ne vode računa o Libertasu – ističe Klaić i dodaje kako je svima jasno da Libertas kad tad mora izaći iz Remize.

-Da, mora izaći, ali u svoje prostore. Mi nećemo napustiti Libertas, nećemo izaći u Gospone polje tako lako kako oni to misle-decidirano kaže Klaić.

-Drugo je što je gradonačelnik dogovorio sa Agrokorom- dodaje.

-Nije mi jasno zašto su onda ulagali u parking poviše Radeljevića. Libertas nije beskućnik, imamo prostor u Komolcu. Treba ih pitat što su oni do sada radili. Uvode novi sisem naplate u iznosu od 3 milijuna kuna, u planu je i kupnja novih 22 autobusa koji nam nisu potrebni, možda jesu njih 4, 5 ,ali ne i svih 22. Ti niskopodni ISUZU autobusi nisu kvalitetni za naše područje. Imali su ranije razmišljat gdje imamo iselit. A sad još moramo platit 800 tisuća kuna najma GP-u. A pitam ja njih gdje su novci koje GP mora platiti nama za stanove – istaknuo je Klaić.

-Što gradonačelnik misli, da smo mi stoka?- upitao se Klaić.
Sličnog mišljenja je i sindikalni povjerenik Baldo Kovačević, koji također smatra da Atlasova Remiza u Gospinom polju nije adekvatna za preseljenje Libertasove Remize.

-Ne možemo ići dok ne budu osigurani adekvatni uvjeti, a tamo to nisu. Atlas nije imao toliko autobusa koliko mi, ovdje imamo neke uvjete, a tamo nećemo imati nikakve, pogotovo sad ljeti kad radimo skoro 24 sata- mišljenja je Kovačević.

Pročitajte još

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Dulist

POMORSKA TRAGEDIJA Prošlo je 29 godina od potonuća Aurore

Dulist

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija