Aktualno

Klaić: “Preselit će nas kao mačka mačiće”

Načelni dogovor za preseljenje tehničko-servisnog i parkirnog prostora za autobuse Libertasa na prostoru „Atlasove remize“ u Gospinu polju, razljutio je predsjednika Radničkog vijeća Libertasa Iva Klaića.

– Premda mi imamo svoj prostor, bivši GP-ov u Komolcu, sada će nas preseliti kao mačka mačiće. Taj prostor u Gospinom polju je neadekvatan, a naš u Remizi je sto puta bolji. Uprava Libertasa i Grad Dubrovnik jednostavno  ne vode računa o Libertasu – ističe Klaić i dodaje kako je svima jasno da Libertas kad tad mora izaći iz Remize.

-Da, mora izaći, ali u svoje prostore. Mi nećemo napustiti Libertas, nećemo izaći u Gospone polje tako lako kako oni to misle-decidirano kaže Klaić.

-Drugo je što je gradonačelnik dogovorio sa Agrokorom- dodaje.

-Nije mi jasno zašto su onda ulagali u parking poviše Radeljevića. Libertas nije beskućnik, imamo prostor u Komolcu. Treba ih pitat što su oni do sada radili. Uvode novi sisem naplate u iznosu od 3 milijuna kuna, u planu je i kupnja novih 22 autobusa koji nam nisu potrebni, možda jesu njih 4, 5 ,ali ne i svih 22. Ti niskopodni ISUZU autobusi nisu kvalitetni za naše područje. Imali su ranije razmišljat gdje imamo iselit. A sad još moramo platit 800 tisuća kuna najma GP-u. A pitam ja njih gdje su novci koje GP mora platiti nama za stanove – istaknuo je Klaić.

-Što gradonačelnik misli, da smo mi stoka?- upitao se Klaić.
Sličnog mišljenja je i sindikalni povjerenik Baldo Kovačević, koji također smatra da Atlasova Remiza u Gospinom polju nije adekvatna za preseljenje Libertasove Remize.

-Ne možemo ići dok ne budu osigurani adekvatni uvjeti, a tamo to nisu. Atlas nije imao toliko autobusa koliko mi, ovdje imamo neke uvjete, a tamo nećemo imati nikakve, pogotovo sad ljeti kad radimo skoro 24 sata- mišljenja je Kovačević.

Pročitajte još

U utorak poskupljuje gorivo?

Dulist

Denis Pavela: Izbjegavamo li sudjelovati u prometnom odgoju djece i mladih?

Dulist

[FOTO] PREDIVNA NEDJELJA Uvala puna šetača, ali i kupača!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija