Županija

Kineski agenti borave u našoj županiji. Ovo im je prvo ovakvo putovanje nakon 2019.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 2. do 4. studenog boravi grupa od šest kineskih agenata. FAM putovanje je organizirano u suradnji s Europskom putničkom komisijom, Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Kini, Glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice, Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije, te turističkim zajednicama Grada Dubrovnika, Općine Konavle i Općine Ston. Realizaciju ovog putovanja značajno je pomogao i Hrvatski konzulat u Pekingu koji je po hitnom postupku izdao vize za putnike.

Ovo je prvo ovakvo putovanje iz Kine nakon 2019. godine, zbog zatvorenosti Kine za međunarodna putovanja koje je potrajalo sve do početka ove godine. Na putovanju sudjeluje 7 velikih kineskih agencija: HCG Shangai, UTour, China International Travel Service, China Travel Group, Guangzhou China Women International Travel i Tianjin Zhongxin, a pratnja su im direktorica predstavništva HTZ-a u Kini gospođa Franka Gulin i njezin asistent Chao Huang, navode iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Agenti su putovanje po Hrvatskoj i Sloveniji započeli obilaskom Dubrovnika i njegovih povijesnih i kulturnih znamenitosti, a posjet našoj županiji završit će obilaskom Stona, solane i Stonskih zidina i na kraju prelaskom preko Pelješkog mosta kojeg je izgradila upravo tvrtka iz Kine. Agenti su također obavili preglede više hotela i ostvarili izravne poslovne kontakte tim putem, a priređeno im je i kušanje naših eno-gastronomskih specijaliteta.

Iz Predstavništva iz Kine imamo najavu više posjeta specijaliziranih agenata našoj županiji za proljeće 2024. godine. S obzirom na činjenicu da je prije Covid krize u inozemstvo putovalo 190 milijuna Kineza i pri tome su trošili čak 458 milijardi USD, a preferiraju putovanja prije i nakon ljetnih mjeseci, radujemo se novim poslovnim uspjesima iz ovog dijela svijeta, ističu iz županije.

Pročitajte još

Kreće rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna UPU Kupari I, idući petak javno izlaganje

Dulist

ŽUPANIJA O KONCESIJI U UVALI ‘Odluke su donesene zakonito, nema financijske štete’

Dulist

Na Obodu dovršeno igralište vrijedno 15 tisuća eura

Dulist