Sport

‘Kauboji’ otvorili Euro porazom od Francuske

'Kauboji' otvorili Euro porazom od Francuske

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 22-27 (11-13) porazom od Francuske započela je svoj nastup u skupini C na Europskom prvenstvu u Szegedu, piše Gol.hr.

Francuska i Srbija krenule su s pobjedama u skupini C Europskog rukometnog prvenstva, pa će Hrvatska u subotu morati izboriti pozitivan rezultat protiv Srba.

Ivan Čupić sa šest i Tin Lučin s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok su Hugo Descat sa sedam i Dika Mem sa šest golova bili najefikasniji kod Francuske.

Hrvatska je i bez Duvnjaka, Cindrića i Marića pružila dobar otpor favoriziranoj Francuskoj iako je loše započela dvoboj.

Prvenstveno zbog loše igre u napafdu Hrvatska je u 19. minuti zaostajala 4-9, no sa sedam pogodaka u posljednjih 11 minuta prvog poluvremena zaostatak je do odmora smanjen na 11-13.

Niti u nastavku izabranici Hrvoja Horvata nisu se uspjeli približiti na manje od dva gola zaostatka, a možda i ključni trenuci dogodili su se u 48. minuti kada je Hrvatska u samo 12 sekundi “zaradila” tri isključenja. Zbog prekršaja je prvo isključen Srna, potom je zbog prigovora dvije minute kazne dobila i hrvatska klupa, a onda je grub prekršaj na Karabatiću napravio Mandić zbog kojeg je kažnjen crvenim kartonom.

Francuska je brojčanu nadmoć materijalizirala s dva gola s kojima je pobjegla na 23-19 i do kraja mirno kontrolirala utakmicu.

Hrvatska će u 2. kolu u subotu od 20.30 sati igrati protiv Srbije koja je u svom prvom nastupu svladala Ukrajinu sa 31-23.

Foto: Twitter/HRS

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist