AktualnoGrad

Kathleen Wilkes trg i spomen ploča u Pilama

Kathleen Wilkes trg i spomen ploča u Pilama

Počasna građanka Dubrovnika, britanska filozofkinja Kathleen V. Wilkes uskoro bi u Dubrovniku trebala dobiti svoj trg i spomen ploču. Odluku o tome donijet će gradski vijećnici na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Naime, u proceduru je upućena inicijativa gospođe Berte Dragičević da se prostor ispred crkve Sv. Đurđa u Pilama preimenuje u trg Kathleen V. Wilkes, kao i da se na tom istom prostoru njoj u spomen postavi spomen ploča.

Inicijativu je jednoglasno prihvatio Odbor za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika, pa će se tako prijedlog odluke naći na vijećničkim klupama na idućoj, redovnoj sjednici Gradskog vijeća, koja bi se trebala održati u prvoj polovici listopada.

Podsjetimo, Kathleen Wilkes je počasnom građankom Dubrovnika imenovana 1993. godine, budući da je naš grad zadužila u Domovinskom ratu. Naime, zatekavši se u Gradu tijekom njegove opsade odbila ga je napustiti te je svojim osobnim činom svjedočila istinu o napadu na Dubrovnik i Hrvatsku. Preminula je u Oxfordu 2003. u 58. godini života, a prema njenoj posljednjoj želji 1. listopada 2003. godine njen je pepeo razasut u more podno zidina.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist