Aktualno

Zar se to ovdje snima neki film!?

Zar se to ovdje snima neki film!?

Zaključak jutrošnjeg kolegija gradskih komunalaca mogao bi glasiti – u Dubrovniku se snima film (doduše nije film nego serijal, ali se na kolegiju češće upotrebljavao izraz film) pa se ne možete parkirati đe hoćete, a i pitanje je hoće li se moći iznijeti smeće iz gradske jezgre.

Naime, snimanje HBO-ovog serijala ‘Igra prijestolja’ najprije je spomenuo direktor Sanitata Niko Kapetanić obavijestivši građane kako je zbog potrebe snimanja serije od sutra, dakle od utorka 20. rujna pa sve do 8. listopada zabrana parkiranja na parkingu na Pilama. Kompletan je parking, naime, rezerviran za potrebe serijala. Jednako tako 8 parkirnih mjesta u Ulici Frana Supila je do 28. rujna rezervirano za istu svrhu.

Snimanje je spomenuo i direktor Ragusa Parkinga Jug Bašica no napomenuvši kako u garaži ima dovoljno mjesta za filmske potrebe, te da se za tu svrhu može koristiti vanjsko parkiralište.

Šilok privezao brodove za Lokrum
Uz snimanje serijala jedna od tema sastanka bio je i jutrošnji šilok. Veliki valovi su, naime, prvi put tijekom ove sezone privezali brodove za Lokrum, što će se, rekao je Mario Petrušić, ravnatelj Rezervata, odraziti i na rezultate poslovanja. A šilok je privezao i brod koji s Elafita odvozi smeće, što je također prvi put tijekom ove sezone. No, direktor Čistoće Pero Kaciga rekao je kako će se odvoz smeća izvršiti čim vremenske prilike to dozvole.

No, najvećih problema očito ima direktor Čistoće Pero Kaciga koji je sa sebe pokušao skinuti odgovornost nemogućnosti odvoza smeća iz povijesne jezgre ovog četvrtka, a za sve je krivo, naravno, snimanje filma! Naime, zbog snimanja serijala u Ulici svetog Dominika, Čistoća bi u četvrtak smeće iz povijesne jezgre trebala iznijeti do 7.30 (!). Nakon toga isto neće biti moguće učiniti jer će prometovanje tom ulicom biti otežano, pa će Čistoća posao morati početi ranije, a Kaciga je spomenuo i manja vozila kojima bi se odvoz mogao vršiti preko Pila. No, eto ako se sve to ipak ne uspije učiniti, Čistoća nije kriva za to!

I na kraju serijal će se snimati i na Lokrumu, no ravnatelj JU rezervat Lokrum rekao je kako zbog toga neće biti nikakvih problema.

Zanimljivo je napomenuti kako na kolegiju zamjenik gradonačelnika Niko Šalja, koji je sastanak i vodio, nije našao za shodno spomenuti koliko će gradska blagajna od snimanja serijala i zaraditi ili barem pojedinačna gradska poduzeća i ustanove. Iako nije sve u novcu, bitna je ovdje i promidžba, složit ćemo se, ali recesija je, a tu riječ političari, pa i ovi lokalni, često upotrebljavaju pri spominjanju odgode ili nemogućnosti realizacije ovog ili onog projekta važnog za Grad i građane…

Pročitajte još

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist