Kultura

Kaše, Skontradura i Amfora u finalu Omiša!

Dubrovačka muška klapa Kaše te ženske klape Skontradura i Amfora plasirale su se u finale 46. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012..

Pritom posebno vrijedi istaknuti rezultat klape Kaše koja se na Završnu večer muških klapa plasirala s prvog mjesta, osvojivši čak i jednu čistu desetku, te na kraju i najveći broj bodova – 29.3 od 30! Kaše su iza sebe ostavile prošlogodišnjeg pobjednika Superfinala buzetsku klapu Pinguentum (28,4), vodičke Bunare (28,3), bolsku Bracieru (27,9)…

Cavtatska klapa Oštro i klapa Dingač nisu se uspjele kvalificirati među dvanaest najboljih muških klapa.

U ženskoj konkurenciji odličan uspjeh plasmanom u finale među najboljih dvanaest ostvarile su dubrovačke klape Skontradura (26,3) i Amfora (25,2), dok je klapa Nava iz Orebića ostala bez plasmana u finale.

Završna večer ženskih klapa održat će se 26. srpnja na Trgu sv. Mihovila u Omišu. Dan kasnije na red će doći muške klape, dok je za 28. srpnja najavljeno Superfinale ovog najcjenjenijeg hrvatskog klapskog natjecanja.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija