Grad

KAPETANIĆ O PROGRAMU ZOD-A “Zadirati u projekt DPDS-a novim projektom je neviđeno”

KAPETANIĆ O PROGRAMU ZOD-A “Zadirati u projekt DPDS-a novim projektom je neviđeno”

Tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić osvrnuo se za DuList na dio Programa obnove spomeničke cjeline Dubrovnik za 2016. godinu koji se tiče kompleksa dubrovačkih zidina, kojima upravlja DPDS.

-Ne možemo utjecati na plan i program Zavoda za obnovu, jer nismo u upravnom vijeću. Međutim, proučit ćemo plan rada, posebno ima li suglasnost konzervatora i ako je bilo primjedbi konzervatora jesu li one prihvaćene. Nevjerojatno je da su u planu predviđena čak tri zahvata, doduše uz napomenu ‘ako se pronađu sredstva’, raskopavanja već uređenih površina na zidinama. Riječ je o Kantonati Asimon, gdje ZOD planira arheološke istražne radove, a koju je DPDS već uredio u sklopu cijelog sjevernog predziđa i već u ovoj fazi predvidio arheološka istraživanja. Drugo, ZOD planira arheološke istražne radove i na Bastionu svetog Spasa, kojeg smo mi već koliko-toliko sanirali te smo također predvidjeli arheološka istraživanja. A najčudnije u planu jest da će se istraživati i eventualno prezentirati predziđe od Kule od Pila do Kule svetog Frana. Mi već za to imamo projekt, po kojem se tamo radi već dvije godine, jer želimo otvoriti zapadno predziđe te unutrašnjost Minčete i Bokara. Dakle, zadirati u projekt koji je u tijeku s novim projektom je neviđeno i u najmanju ruku začuđujuće. Postavlja se pitanje tko iza tog prijedloga stoji – smatra Kapetanić.

-DPDS upravlja zidinama i sigurno da imamo zadnju riječ o projektima planiranima na zidinama. Za ostalo nemam komentara – izjavio je Kapetanić.

Pročitajte još

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist