Hrvatska

KAPETANI 2014. Spašavanje iz 100 metara duboke provalije

Kapetani 2014

U nedjelju 16. ožujka na predjelu Kapetani iznad Orebića na poluotoku Pelješcu  u organizaciji HGSS Stanice Orebić, a u sklopu priprema za nadolazeću turističku sezonu održana je zajednička vježba žurnih službi s područja općine Orebić.

Vježba naziva „Kapetani 2014“, na temu spašavanje unesrećene osobe iz automobila koji je pao u provaliju, zamišljena je kao zajedničko djelovanje žurnih službi  – HGSS Orebić, DVD Orebić, PP Ston, Ambulanta hitne medicinske pomoći Orebić, a uz koordinaciju DUZS –  Županijskog centra 112.

Simulirana je realna situacija, te su iz olupine automobila, iz 100 metara duboke provalije, vatrogasci DVD Orebić uz pomoć vatrogasne opreme za rezanje lima omogućili pristup unesrećenoj osobi, potom su članovi HGSS stanice Orebić unesrećenoj osobi pružili prvu pomoć, imobilizirali je, te je uz pomoć „Mariner“ nosiljke i sistema za podizanje transportirali do ceste i predali djelatnicima Hitne medicinske pomoći na daljnju skrb.

Djelatnici Policijske postaje Ston su regulirali promet i osiguravali područje izvođenja vježbe. Vježba je uspješno izvedena, te je pokazala iznimnu spremnost, obučenost, dobru suradnju i koordinaciju žurnih službi s ovog područja.

Autor: HGSS Orebić

Pročitajte još

Od 1. prosinca besplatno dopunsko zdravstveno dobit će još 120.000 građana

Dulist

‘PROCURIO’ BEROŠEV PRIJEDLOG NOVE REFORME ZDRAVSTVA Lokalne bolnice vraćaju se državi?

Dulist

Kreće akcija zaštite lisica od bjesnoće, evo što učiniti ako nađete mamac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija