Grad

Kamion koji je zapeo na ulasku u Grad nije imao dozvolu, komunalci obavijestili i policiju

Kamion koji je zapeo na ulasku u Grad nije imao dozvolu, komunalci obavijestili i policiju

Burne reakcije ove je srijede izazvalo dostavno vozilo koje je pri pokušaju ulaska u Grad s Ploča ‘zapelo’ u kamenom voltu zbog svojih velikih dimenzija. O svemu su se očitovali i iz Gradske uprave odakle napominju kako vozilo nije imalo odobrenje nadležnog upravnog odjela.

-Odsjek za komunalno redarstvo je, slijedom događaja prilikom kojeg je dostavno vozilo zapelo na kamenom ulazu u povijesnu jezgru, u Ulici sv. Dominika, zbog utvrđivanja okolnosti događaja i eventualne odgovornosti, izvršilo pregled videonadzora te je utvrđeno da je dana 4. svibnja 2022. godine dostavno vozilo, tzv. „hladnjača“, registarskih oznaka i broja RI4466N prometovalo pješačkom zonom – Ulicom svetog Dominika u Dubrovniku, bez odobrenja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Time je počinjen prekršaj iz čl. 171. stavak 1. Odluke o komunalnom redu (predviđena kazna za pravnu osobu iznosi 10,000.00 kuna i odgovornu osobu pravne osobe 2,000.00 kuna), zbog čega će protiv prekršitelja biti podnesen Obavezni prekršajni nalog. Prilikom navedenog prometovanja vozilo je zbog svoje veličine krovom zapelo za kameni svod ulaza u povijesnu jezgru te su, zbog sumnji u nastanak oštećenja, djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo obavijestili policiju poradi utvrđivanja eventualno nastalog oštećenja navedenom radnjom – navode iz Grada Dubrovnika.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist