Kultura

KAKVA VIJEST! Dee Dee Bridgewater s Jazz orkestrom HRT-a na 69. Igrama

KAKVA VIJEST! Dee Dee Bridgewater s Jazz orkestrom HRT-a na 69. Igrama

Američka jazz diva i višestruka dobitnica nagrade Grammy Dee Dee Bridgewater nastupit će na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama pod pokroviteljstvom Mastercarda, uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije kojim će ravnati Andreas Marinello, 18. srpnja ispred Katedrale.

Dee Dee Bridgewater jedna je od najboljih pjevačica na današnjoj svjetskoj jazz sceni. Njene jedinstvene izvedbe jazz standarda donijele su joj tri nagrade Grammy, a uloga Glinde u mjuziklu The Wiz prestižnu nagradu Tony. Zahvaljujući autentičnoj osobnosti i bogatom koncertnom i kazališnom iskustvu, nastupi Dee Dee Bridgewater neki su od najuzbudljivijih vokalnih predstava na recentnoj svjetskoj jazz sceni. Njezini su nosači zvuka proglašavani najboljim jazz albumima, a mnogi je drže nasljednicom slavne Elle Fitzgerald. Uz to je UN-ova ambasadorica dobre volje koja se kroz Organizaciju za prehranu i poljoprivredu (FAO) zalaže za okončanje gladi u svijetu. Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu, a kao jedan od najutjecajnijih jazz sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni, ujedno je i pravi nukleus ponajboljih jazz glazbenika među kojima mnogi, osim kao izvođači, djeluju i kao skladatelji i aranžeri. Od 2015. godine šef-dirigent je Andreas Marinello koji će orkestrom i ravnati na koncertu s Dee Dee Bridgewater.

„Veseli nas što ćemo partnerstvo s Dubrovačkim ljetnim igrama – osim pokroviteljstvom nastupa izvrsne Dee Dee Bridgewater – obogatiti različitim pogodnostima za posjetitelje. Tako smo, u suradnji s organizatorima, korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica omogućili popust od 10% prilikom kupnje ulaznica za sve programe, a pogodnost mogu ostvariti i pri kupnji službenih festivalskih suvenira. Dubrovnik je našao svoje mjesto i na našoj platformi Priceless Croatia koja nudi jedinstvena iskustva lokalcima i turistima. Na ovaj način dodatno promoviramo turističku ponudu grada, a posjetiteljima omogućavamo iskustva koja će dugo pamtiti“, rekla je Gea Kariž iz kompanije Mastercard te dodala „Nakon registracije na www.priceless.com je moguće sudjelovati u programu Igara u ulozi statista, uživati u koncertima i predstavama kao VIP gosti ili sudjelovati u probama. Također, posebna su iskustva oblikovana u povodu otvorenja i svečanosti zatvaranja festivala.

Ulaznice za koncert Dee Dee Bridgewater i Jazz orkestra HRT-a ispred Katedrale dostupne su online na internetskim stranicama Igara te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1).

Pročitajte još

ZA VIKEND U TEATRU Vidi kako Lokrum pere zube

Dulist

Predstavljanje knjige Tihomira Rajčića ‘Beogradske tajne Prvog svjetskog rata’

Dulist

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist