Kultura

FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA Kolarini osvojili nagradu za njegovanje kulturne baštine!

kolarin

Kazališna družina Kolarin predstavljala je Dubrovačko-neretvansku županiju s predstavom Novela od Stanca Marina Držića na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera i osvojila je nagradu za njegovanje kulturne baštine.

Najbolje hrvatske amaterske skupine iz 19 hrvatskih županija, odabrane u konkurenciji od 167 prijavljenih ansambala, odigrale su 23 najuspješnije predstave u Pazinu, od 11. do 13. svibnja i Vodicama, od 25. do 27. svibnja.

Svih 6 festivalskih dana budno je pratilo Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Marina Petković Liker, redateljica, prof. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i Igor Ružić, kazališni kritičar, a prema njihovim odlukama u svečanoj završnici Festivala dodijeljene su festivalske nagrade.
Podsjetimo, Kazališna družina Kolarin je poslala prijedlog programa, dostavljen na javni poziv Doma Marina Držića za dostavu prijedloga programa za obilježavanje 450 godina smrti Marina Držića te je na sastanku održanom 16. kolovoza 2016. godine Vijeće za razmatranje prijedloga pristiglih na poziv Doma Marina Držića u sastavu: Antun Česko, Jovica Popović i Hrvoje Ivankovic jednoglasno usvojilo prijedlog programa uz napomenu kako bi važan prinos obilježavanju Držićeve obljetnice u Dubrovniku bila i postava jednog Držićeva djela od strane Kazališne družine Kolarin.

Podsjetimo i to kako su povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića (1567.-2017.), u produkciji Doma Marina Držića i režiji Paolo Tišljarić, premijernu izvedbu Novele od Stanca Marina Držića Kolarini imali 11 svibnja. 2017. u Kazalištu Marina Držića.

Pročitajte još

KOPRODUKCIJA TEATRA I LJETNIH IGARA Počele čitaće probe za ‘Kafetariju’

Dulist

BONAČIĆ, CORVINO I LIPIĆ Predstavili novi jazz album pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora

Dulist

LIKOVNA RADIONICA KOMARDA 2024. Slikanje uz predivan pejzaž Grada

Dulist