Grad

KAKVA PROMOCIJA! Dubrovnik na naslovnici srpanjskog izdanja magazina ‘Hemispheres’ United Airlinesa

KAKVA PROMOCIJA! Dubrovnik na naslovnici srpanjskog izdanja magazina 'Hemispheres' United Airlinesa

Turistička zajednica grada Dubrovnika provodi intenzivnu promotivnu kampanju na američkom tržištu. U okviru kampanje TZ grada Dubrovnika, u srpanjskom izdanju inflight magazina najveće američke aviokompanije United Airlines, ‘Hemispheres’ Dubrovnik se promovira atraktivnom fotografijom na naslovnici magazina te u reportaži unutar magazina na čak 17 stranica. Magazin ‘Hemispheres’ dostupan je svakom putniku na svakom domaćem i međunarodnom letu United Airlinesa.

Također u okviru kampanje TZ grada Dubrovnika na američkom tržištu, tijekom svibnja, lipnja i srpnja, u sedam najprometnijih zračnih luka SAD-a prikazuje se promotivni film o Dubrovniku na ekranima na putničkim terminalima. Promotivni film o Dubrovniku, koji traje 30 sekundi, prikazuje se u zračnim lukama Atlante, Los Angelesa, Chicaga, New Yorka – J.F.K i La Guardia, Newarka i Philadelphije.

Osim naslovnice i reportaže u inflight magazinu United Airlinesa te prikazivanja promotivnih filmova u američkim zračnim lukama, Dubrovnik je konstantno prisutan na američkom tržištu kroz razne promotivne aktivnosti koje provodi Turistička zajednica grada Dubrovnika. Tako je nedavno objavljen i advertorial o Dubrovniku u prestižnom američkom poslovnom magazinu Business Traveller.

Od početka godine do 5. srpnja u Dubrovniku su boravila 48 563 američka turista, što je 69 posto u usporedbi s 2019. godinom. Američki turisti su u navedenom razdoblju ostvarili 144 592 noćenja, što je 74 posto u odnosu na 2019. godinu. United Airlines povezuje Dubrovnik sa SAD-om direktnim letom s Newarkom četiri puta tjedno do kraja rujna, a letovi su odlično popunjeni. Budući da su američki turisti konstantno na drugom mjestu po broju turista u Dubrovniku, SAD tržište je od izuzetne važnosti za Dubrovnik te je jako bitno održavanje vidljivosti i ciljana promocija Dubrovnika kao poželjne turističke destinacije.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist