Kultura

Kakva je poveznica jazza, nogometa i ‘Glumica II. kategorije’? Zna naš teatar!

Kakva je poveznica jazza, nogometa i 'Glumica II. kategorije'? Zna naš teatar!

Proljeće donosi niz zanimljivih događanja u Kazalištu Marina Držića, a ovog tjedna na repertoaru će se naći mjesta za jazz, nogomet & “Glumice II. kategorije”!

11. svibnja od 20 sati u Teatru Bursa igra komad “Glumice II. kategorije” u režiji Srđane Šimunović prema tekstu koji sama potpisuje uz dijelove zapisa Iva Vojnovića te Davora Mojaša. “Autorski projekt pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače.” Igraju: Izmira Brautović, Nika Lasić & Srđana Šimunović.

“Sara & Jappa” vraćaju se u KMD, u subotu 12. svibnja od 20 sati, te Vas vode u svoj Springtime Jazz svijet! Duo iz Splita dubrovačkoj publici se prvi put predstavio u zimskom periodu, odsviravši zapaženi solistički nastup uz “blagdanski” repertoar. Proljetni koncert u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića prava je prilika za sve ljubitelje kvalitetne glazbe da uživaju u jazzy večeri za pamćenje!

Dokumentarni film „Nogometne Ikone – Bitka za Macolu“ stiže u Dubrovnik 13. svibnja a projekcija započinje od 20 sati u teatru! Ulazak je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznice. Riječ je projektu kojeg prati više od 100 tisuća nogometnih romantika na društvenim mrežama i davno je prerasto okvire Facebooka! Redatelj dokumentarca je Vlado Boban.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist