Aktualno

Kako zadržati radnu snagu? Očekuje se da će i ove godine nedostajati radnika

Kako zadržati radnu snagu? Očekuje se da će i ove godine nedostajati radnika

Kako zadržati radnu snagu i privući kvalitetan kadar u Hrvatsku i ove je godine goruće pitanje za mnoge poslodavce, posebice u građevinarstvu i turizmu. Mnogi se okreću tržištu radne snage iz trećih zemalja, ponajviše Azije. O nedostatku kvalitetnih kadrova u središnjem Dnevniku HTV-a govorila je Jelena Tabak, predsjednica Udruženja ugostiteljstva HGK.

– Nastojimo raditi cijelu godinu, a ne samo sezonu tako da je upravo ovo vrijeme od siječnja do travnja vrijeme kad treba pripremati radnike, posebno one iz trećih zemalja. Sasvim sigurno je da će nam i ove godine nedostajati radnika kao što je to bilo i lani. Već se nešto napravilo po tom pitanju i još se trebaju napraviti neke izmjene koje bi na definitivno mogle pomoći – govori Tabak te dodaje:

– Naše procjene su da nam je prošle godine nedostajalo oko 35 tisuća radnika koji su gotovo u potpunosti popunjeni radnom snagom van Hrvatske od kojih je 19 tisuća bilo s područja dalekog istoka, uglavnom Filipini i Nepal. Ostali su bili iz područja bliže nama, zaključila je Tabak.

Pročitajte još

DUBROVNIK PAMTI SVE BRANITELJE 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana

Dulist

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist