Aktualno

Kako zadržati radnu snagu? Očekuje se da će i ove godine nedostajati radnika

Kako zadržati radnu snagu i privući kvalitetan kadar u Hrvatsku i ove je godine goruće pitanje za mnoge poslodavce, posebice u građevinarstvu i turizmu. Mnogi se okreću tržištu radne snage iz trećih zemalja, ponajviše Azije. O nedostatku kvalitetnih kadrova u središnjem Dnevniku HTV-a govorila je Jelena Tabak, predsjednica Udruženja ugostiteljstva HGK.

– Nastojimo raditi cijelu godinu, a ne samo sezonu tako da je upravo ovo vrijeme od siječnja do travnja vrijeme kad treba pripremati radnike, posebno one iz trećih zemalja. Sasvim sigurno je da će nam i ove godine nedostajati radnika kao što je to bilo i lani. Već se nešto napravilo po tom pitanju i još se trebaju napraviti neke izmjene koje bi na definitivno mogle pomoći – govori Tabak te dodaje:

– Naše procjene su da nam je prošle godine nedostajalo oko 35 tisuća radnika koji su gotovo u potpunosti popunjeni radnom snagom van Hrvatske od kojih je 19 tisuća bilo s područja dalekog istoka, uglavnom Filipini i Nepal. Ostali su bili iz područja bliže nama, zaključila je Tabak.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija