Aktualno

[FOTOGALERIJA] Bili smo u Turističkoj i ugostiteljskoj školi prvi dan nakon obnove, pogledajte kako izgleda!

[FOTOGALERIJA] Bili smo u Turističkoj i ugostiteljskoj školi prvi dan nakon obnove, pogledajte kako izgleda!

Radovi još uvijek traju, dijelom. Produžen je rok za izvršenje, ali obećali smo – ili bolje rečeno pokušali obećati – znate i sami koliko je teško kada ovisite o lancu dobavljača i izvođača radova – te obećanje i ispunjavamo. Nastava je počela s odgodom zbog toga što nije stigao namještaj. Zatražili smo od resornog Ministarstva da drugi dio zimskih praznika zamijenimo. Danas su, eto, učenici u razredu, namještaj je stigao u petak, te smo ga tijekom vikenda raspoređivali po učioonicama. Poslužilo nas je i lijepo vrijeme – rekao nam je ovog ponedjeljka, odmah na prvom satu, ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina. S prvim zvonom, kročili smo s učenicima u novoobnovljenu zgradu…

– Interaktivne ploče već su postavljene, napravljena je i edukacija nastavnika vezano za korištenje interaktivnih ploča, slijedi razdoblje uhodavanja nastavnika i učenika na nove uvjete. Bez obzira što smo otišli na nešto ljepše i bolje – i na to ljepše i bolje se čovjek treba naučiti. Nove interaktivne ploče svakako su izazov, ali lijep izazov. Dakle, škola je obnovljena što se tiče podova, zidova, plafona, rasvjete, stavljena je nova sanitarna keramika i pokušali smo stvoriti uvjete na način da oni budu puno puno bolji nego što su bili. Zgrada je stara 60 godina i ima dijelova koji su se u tih šezdeset godina malo dirali – naglasio nam je Perušina prilikom obilaska.

Zatekli su se u situacijama gdje su tijekom samih radova primjetili kako će se trebati izvesti drugi radovi.

– Na primjer, u drugoj zgradi škole pronašli smo vlagu uz istočni zid, da bismo naknadno saznali, tražeći otkud vlaga, kako su bivši izvođači radova tijekom tih istih radova šut bacali iza zgrade, umjesto da ga odvoze. Šut je ostao iza zida i upravo iz tog šuta zid vuče vlagu. Dakle, moramo prvo ukloniti, potom sanirati… Stoga, primjerice, kabinet i knjižnica nisu još dovršeni, jer nakon uklanjanja teba odraditi i zaštitu, potom raditi unutra. Događa se. Puno je takvih primjera u ‘hodu’, no bitno je da je škola jutros u osam sati počela. Učenici i nastavnici su u svojoj staroj-novoj zgradi i – krećemo raditi – zaključio je Perušina prilikom obilaska.

Evo kako danas izgleda Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik!

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist