Sport

Kako su Orsanovi brodovi odjedrili prvu etapu Viške regate?

Kako su Orsanovi brodovi odjedrili prvu etapu Viške regate?

Prva etapa 73. Viške regate, koja je startala u petak u 11.30 sati završila je pobjedom krstaša ‘Molo Longo Tutta Trieste’ JK Galeb.

Inače, kako javlja JK Labud, ruta od Splita do Visa skraćena je zbog slabog vjetra pa je flota od 155 jedrilica iz čak 12 zemalja, umjesto starta podno splitskog Sustipana, jedrila tek od Livke, južne uvale Šolte do 17 milja udaljenog Visa.

– Brzi smo mi brod, lagani, a nismo imali neke velike ‘rupe’ bez vjetra, pa smo bez problema prvi stigli do Visa – koncizno je referirao jedrenje i pobjedu prve etape 73. Viške regate krstaša Rajko Kujundžić, kormilar jurilice ‘Molo Longo Tutta Trieste’ inače slavljenici lanjske Viške regate.

Članovi riječkog kluba ‘Galeb’ su za samo dva sata i 9 minuta projedrili zadanu rutu od Splita do Visa. Drugo mjesto, s pet minuta ‘kašnjenja’ iza prvih, pripalo je Slovencima na palubi broda ‘Generali Assilina’ skipera Sama Žvana iz kluba Mariborčanka, dok su treći bili Crnogorci na ‘Black Mystery’ Saše Kekovića iz hercegnovskog kluba ‘Jugole Grakalić’, dok je četvrti ‘Polet Furioso’ Nikole Deškovića iz splitskog kluba ‘Labud’.

Na Viškoj regati sudjeluju i Orsanovi brodovi. Prvu etapu Stradivaria je 7. u cilju, Dubrovnik 14., Lucy 27., Lero 39., a po grupama: Stradivaria je prva, Dubrovnik je drugi, Lucy je druga u svojoj grupi.

Drugog dana u planu je regata u luci Vis, a kako na Facebooku pišu Orsanovci, na njoj njihovi brodovi uvijek postižu dobre rezultate. U nedjelju je u planu druga etapa i povratak u Split.

Izvor: Press JK Labud/Facebook JK Orsan; Foto: Ilustracija

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr