Aktualno

Kako pružiti odgovarajuću podršku studentima s invaliditetom? Saznajte na stručnom skupu

Kako pružiti odgovarajuću podršku studentima s invaliditetom? Saznajte na stručnom skupu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja 24. siječnja Koordinacija pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju organizira stručni skup pod nazivom Osiguranje uključivosti obrazovanja kroz podršku studentima (s invaliditetom): Dokle smo došli i kako dalje?

Skup će se održati 24. siječnja 2023. godine putem platforme Zoom. Prijavite se ovdje.

Cilj organizacije ovog skupa je prikazati rad službi za podršku studentima na visokim učilištima te otvoriti pitanja potrebnih sustavnih unaprjeđenja kako bi navedene službe mogle nastaviti pružati odgovarajuću podršku studentima s invaliditetom, ali i studentima pripadnicima ostalih ranjivih i podzastupljenih skupina, kao i svim studentima i nastavnicima u radu s njima.

Na skupu će izlagati članovi Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u koju je svoje članove imenovalo osam hrvatskih sveučilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz predstavnicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje, predstavnike uprava sveučilišta i Zbora veleučilišta Hrvatske. Na skupu ćemo predstaviti i tekst Sporazuma o osnivanju Koordinacije.

Na sudjelovanje na skupu pozvali smo i druge zainteresirane dionike: studente, nastavnike, udruge osoba s invaliditetom, srednje škole i centre za odgoj i obrazovanje, predstavnike županijskih i gradskih odjela za obrazovanje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i centra za socijalnu skrb te druge pojedince i organizacije.

Vjerujući da ćete prepoznati važnost održavanja ovog stručnog skupa i uključiti se u raspravu i formiranje zaključaka, molimo da prijavite vaše sudjelovanje ispunjavanjem prijavnice na poveznici do petka, 20. siječnja 2023. godine.

Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno se obratite na broj 098 659 299 ili mail branka.meic@posi.hr, ističu organizatori.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad