Županija

Kako inovaciju pretvoriti u koristan proizvod ili uslugu?

Vila Eliza Odjel za ekonomiju

Sveučilište u Dubrovniku, zajedno s DUNEA-om kao pridruženim partnerom, u sklopu projekta ‘Jadranska mreža za transfer tehnologije-TTAdria’ u petak, 31. siječnja u 10 sati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju organizira radionicu „Pretvaranje inovacija u korisne proizvode i usluge (Komercijalizacija inovacija i intelektualno vlasništvo)”.

Radionica je namijenjena predstavnicima znanstveno-istraživačke zajednice i gospodarstvenicima. U radu će sudjelovati stručnjaci Sveučilišta u Dubrovniku, te partneri u Europskoj poduzetničkoj mreži (EEN) Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu te Poslovno-Inovacijska agencija RH (BICRO).

Projekt “TTAdria”, ukupne vrijednosti 6,9 milijuna kuna, sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Sveučilište u Splitu, a Sveučilište u Dubrovniku kao partner provodi projekt “TTAdria”.
Svrha projekta je doprinijeti razvoju transfera znanja i tehnologije te komercijalizacije inovacija na visokoobrazovnim i javnim istraživačkim institucijama hrvatskog dijela Jadrana kako bi se povećao broj i konkurentnost tvrtki u regiji.

Sveučilište u Dubrovniku će kroz radionice o prepoznavanju i upravljanju intelektualnim vlasništvom, okrugle stolove, gospodarske susrete te otvorene dane u sklopu projekta potaknuti suradnju poduzetnika i znanstvenika na području komercijalizacije i razvoja novih proizvoda i tehnologija.

Također, kroz projektne aktivnosti pružit će se podrška u pripremi i licenciranju patenata te povezivanju s dionicima u području inovacija.

S obzirom da je broj sudionika ograničen, iz DUNEA-e mole sve zainteresirane da svoje mjesto na vrijeme osiguraju na sljedećem linku: http://goo.gl/rnCOJC najkasnije do srijede 29. siječnja.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist