Županija

HOLISTIC: Zaštita od požara i video nadzorom

Projekt HOLISTIC

U Splitu je održan sastanak projektnih timova u projektu HOLISTIC, na kojem su predstavljene aktivnosti za vrijeme trajanja projekta.

Dubrovačko-neretvanska županija jedan je od 20 partnera koji osim iz naše zemlje dolaze iz različitih regija Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore, a na sastanku su u ime naše županije sudjelovali koordinator projekta Mato Tomljanović te članovi projektnog tima Zrinka Raguž i Maro Hađija.

Realizacijom projekta na području zemalja sudionica uspostavio bi se jedinstveni model zaštite od požara šumskih područja koji bi se, uz ostalo, temeljio na video nadzoru pojedinih područja uz primjenu jedinstvene aplikacije i web platforme.

Posebni cilj projekta je standardizacija postupaka između šumarskih, vatrogasnih i institucija civilne zaštite putem različitih pilot projekta koji obuhvaćaju razvoj sustava rane detekcije požara te korištenja biomase u prevenciji požara. Dio projektnih aktivnosti posebno je usmjeren na poboljšanje prevencije i nadzora strateških objekata u slučaju potresa.

Dogovoreno je održavanje dvaju sastanaka na temu zaštite od potresa, u Anconi krajem veljače te u Dubrovniku početkom rujna ove godine na kojima će biti riječi o suradnji sa stručnim službama te nabavi nužne informatičke opreme i ostalih uređaja namijenjenih zaštiti od potresa.

Ukupna vrijednost projekta HOLISTIC iznosi preko 9 milijuna i 300 tisuća eura, a sufinancira se iz sredstava Europske unije putem operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Dubrovačko-neretvanskoj županiji je za realizaciju projektnih aktivnosti, za vrijeme trajanja projekta do ožujka 2016. godine, namijenjeno preko 400 tisuća eura.

Pročitajte još

POZIV BRANITELJIMA ŽUPE DUBROVAČKE Uz Dan Općine dodjela i povelja zahvalnosti

Dulist

OŠ Cavtat dobila lokacijsku dozvolu, uskoro se očekuje i građevinska

Dulist

Pokaz i kartice od ponedjeljka možete kupiti i u Cavtatu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija