Županija

Kakav je dogovor Silvio Nardelli postigao sa Salahudinom Muslićem?

Kakav je dogovor Silvio Nardelli postigao sa Salahudinom Muslićem?

Općina Župa dubrovačka je izgleda postigla dogovor s vlasnikom dijela zemljišta u obuhvatu budućeg Groblja Dubac Salahudinom Muslićem, čiji je pravni zastupnik gradski vijećnik Pero Vićan.

Muslićevo se ime, podsjetimo, već godina spominje u kontekstu kočenja projekta izgradnje Groblja na Dupcu. No, ako je suditi po dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Župe dubrovačke, koja će se održati u utorak 23. lipnja, dogovor je postignut.

Naime, župski vijećnici u utorak će raspravljati o prihvaćanju Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa Općine Župa dubrovačka s gosp. Salahudinom Muslićem, te o dva Ugovora o kupoprodaji zemljišta u obuhvatu Groblja Dubac te u obuhvatu pristupne ceste za groblje. Kakav je dogovor postignut znat će se tek u utorak budući da iz Općine Župa dubrovačka na ovu temu ne žele raspravljati prije nego se zaključci usvoje.

Inače, kako je krajem prosinca prošle godine za DuList izjavio sam Salahudin Muslić neistina je, a koja se stalno u javnosti ponavljala, kako on ne želi prodati zemlju.

– Problem je nastao kada je granica obuhvata relativno nelogično postavljena, pa se od osam mojih parcela koje se nalaze u obuhvatu groblja i pristupne ceste želi otkupiti samo dvije parcele u cijelosti. Od preostalih šest parcela uzimaju samo dijelove, a meni ostavljaju ‘retaje’ koji su potpuno neupotrebljivi za bilo što. Problem se dodatno pojačao nakon što su Hrvatske ceste dale suglasnost za pristupnu cestu s JTC-a. U trenutku kada je javnost dezinformirana da je to zemljište u vlasništvu gospodina Pera Vićana, za mene su nastali problemi iz razloga što su njegovi politički protivnici njega pokušali uloviti, ne znam za što, preko moje zemlje. Da zaključim, ja želim prodati svu zemlju i to po 207 kuna po metru četvornom iako je u drugostupanjskom upravnom postupku utvrđena cijena od 228 kuna po metru četvornom. U više navrata, na sastancima u Općini Župa dubrovačka sam nudio da se ova razlika od cca 2 200 metara četvornih ‘retaja’ proda po cijeni 150 kuna, kolika je bila cijena Porezne uprave i na koju sam platio porez. Moram istaknuti i kako su mi obećavali kako će kupiti te ‘ostatke’ parcela, ali ne sada nego za nekoliko godina, međutim kada sam tražio da mi to daju napismeno nisu htjeli – rekao je tada za DuList Muslić.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist