Aktualno

KADROVSKE ROŠADE Dubrovčanin Orsat Miljenić bit će predstojnik Ureda predsjednika RH?

Orsat Miljenić

Razgovori o pripremi inauguracije, nove “arhitekture” Pantovčaka, budućih predsjednikovih savjetnika započeli su utorak na sastanku Ureda izabranog predsjednika RH na kojemu je Zoran Milanović razgovarao s Orsatom Miljenićem (šefom kampanje), Nikolom Jelićem (glasnogovornikom kampanje) i drugim najbližim suradnicima poput Ivana Račana i SDP-ova saborskog zastupnika Igora Dragovana. Dogovarali su daljnje korake do predsjedničke inauguracije, ali naš izvor s tog sastanka tvrdi da, iako su na stol stavili sve teme, nikakva definitivna odluka još nije donesena.

Prema tvrdnjama nekoliko sugovornika Jutarnjeg lista – uz njihovu ogradu da konačna odluka nije donesena – šef Milanovićeva tima Orsat Miljenić trebao bi biti novi predstojnik Ureda predsjednika, a Nikola Jelić budući glasnogovornik predsjednika države. Također, kao moguća kadrovska rješenja spominju se bivši čelnik Sigurnosne-obavještajne agencije Dragan Lozančić, kojeg neki vide na poziciji Milanovićeva savjetnika za nacionalnu sigurnost, a neki kažu kako je da bi predsjednikov savjetnik za obranu – razdvoji li se resor nacionalna sigurnost i obrana – mogao bio Ante Kotromanović, ministar obrane u Milanovićevoj Vladi.

– Što se Miljenića tiče, koliko je meni poznato, on još nije odlučio hoće li prihvatiti tu funkciju ako mu je na koncu Milanović doista i ponudi. Jako je teško sada reći i što će biti s Lozančićem, hoće li uopće prihvatiti savjetničku funkciju bude li mu ponuđena, a slično je i sa spekulacijama o mogućem dolasku bivšeg ministra obrane Kotromanovića na Pantovčak – kaže izvor.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist