Sport

Jug u Splitu tukao Mornar s 9:5

Jug u Splitu tukao Mornar s 9:5

Vaterpolisti Juga stigli su do četvrte pobjede u Jadranskoj ligi. U susretu dva do jučer neporažena sastava svladali su u Splitu Mornar Brodospas s 9:5 (0:3, 2:2, 1:1, 2:3).

Jugaši su ključnu prednost stekli već u prvoj četvrtini, a dva od tri pogotka Juga zabio je Miho Bošković. S druge strane Mornar je u istom razdoblju imao četiri prilike s igračem više, ali nijednu nisu uspjeli iskoristiti.

Splićani su prvi gol zabili dvije minute prije kraja druge četvrtine (Burić), a prvog igrača više iskoristili su golom za 5:2. Janović je potom pogodio za 6:2, ali Mornar s dva uzastopna gola (Marinić-Kragić i Letica) smanjuje na 6:4. Ipak, do kraja utakmice Jugaši su precizni triput (Marković, Vranješ i Šutalo), a Mornar jednom.

U Jugovim redovima Bošković je bio najefikasniji s dva pogotka, a po jedan su zabili Vranješ, Janović, Šutalo, Marković, Bušlje, Visković i Macan. U sastavu trenera Zdeslava Vrdoljaka po gol su zabili Marinić-Kragić, Lušić, Lesica, Burić i Lozina.

Jug s novom pobjedom dijeli prvo mjesto na ljestvici s riječkim Primorjem, a u 5. kolu u srijedu, 30. listopada u 18 sati u Gružu dočekuju zagrebački Medveščak. Veliki derbi s Primorjem u Rijeci slijedi u 6. kolu u subotu, 2. studenog.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr