Sport

JUG U ISTANBULU „S Galatasarayem neće biti lako, ali tri boda su naš cilj“

JUG U ISTANBULU „S Galatasarayem neće biti lako, ali tri boda su naš cilj“

Jug CO večeras u Istanbulu igra meč 2. kola LEN Lige prvaka, a protivnik mu je Galatasaray, ambiciozna momčad koja ipak ne bi trebala predstavljati veću prijetnju.

Turski prvak te svoje ambicije gradi ponajviše na financijama, koje Sportsko društvo Galatasaray svake godine ‘upucava’ u vaterpolski klub osnovan još 1910. godine. To im je doduše donijelo četvrtfinale Lige prvaka u sezoni 2012./2013. (izbacio ih baš Jug), ali osim toga nisu imali previše uspjeha.

Ove godine okosnicu momčadi čine Srbi i Crnogorci, njih ukupno pet: Miloš Ščepanović, Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković i Nikola Vukčević te Slobodan Nikić, dok im je najjače pojačanje u ovoj sezoni zasigurno trener Igor Milanović, lanjski prvak Europe s Pro Reccom. Kratki razgovor s Milanovićem donosi službena Jugova stranica:

Jeste li se navikli na život u Istanbulu i kakva je atmosfera u klubu?
– Lijepo mi je u Istanbulu, imamo odlične uvjete i ljudi su divni. Svakako puno manje stresa nego što je bilo u Partizanu i Pro Reccu. Kvalitativno to nije razina na koje sam navikao, ali za izgraditi sustav treba vremena, a volja i želja za napretkom ovdje je vidljiva u svim segmentima.

Što očekujete od večerašnje utakmice s Jugom?
– Mi rezultatski nemamo što tražiti na utakmicama kao što je ova s Jugom. Otegotna okolnost su nam problemi s ozljedama tako da protiv Juga ne mogu računati na Vjekoslava Paskovića. Ipak, očekivam da ćemo pružit dobar otpor, a u nekim dijelovima utakmice čak biti ravnopravni.

Kakva Vam se čini Jugova momčad?
– Jug mi se čini odličan, barem prema onome što sam vidio na utakmici protiv Primorja. Vjeko Kobešćak je izvrstan trener što je već pokazao dok je bio u Mladosti, a s ovakvim igračima kao što ih ima Jug spreman je za najviše domete.

S druge strane Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak dočekuje utakmicu s Galatasarayem na krilima pozitivne atmosfere nakon uvjerljive pobjede nad Primorjem te uspješno odrađenom srbijanskom turnejom.
– Došli smo u ovdje iz Beograda nakon dvije utakmice Regionalne lige, već smo sedam dana na putu i malo smo umorni. Galatasaray je dobra momčad s petoricom iskusnih internacionalaca, s vrhunskim trenerom na klupi, sigurno nas ne čeka lagana utakmica. Dovoljno je sjetiti se da smo prošle sezone u Istanbulu odigrali nerješeno. Međutim, naš je cilj osvojiti tri boda i vjerujem u još jednu pobjedu u gostima – rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

– Nitko nije favorit u Istanbulu ali se nadam da možemo uzeti tri boda. Domaćini imaju nekoliko odličnih igrača, posebno na centarskoj poziciji, ali budemo li igrali kao što znamo, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – kazao je Jugov centar Luka Lončar.

Utakmicu Galatasaray – Jug CO, koja počinje u 19 sati uz izravan prijenos na Arenasport, sudit će Rus Eduard Vasenin i Rumunj Radu Matache, a delegat je Stefan Bottlik iz Slovačke.

Pročitajte još

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist