Sport

Jug u finalu na jedvite jade

Jug u finalu na jedvite jade

Vaterpolisti Juga isčupali su pobjedu nakon produžetaka u drugoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske protiv mlade momčadi zagrebačke Mladosti s konačnih 10:9 (1:3, 3:2, 1:1, 3:2 + 0:0, 2:1).

Utakmica je to koju će Jugaši htjeti zaboraviti, premda bi im poraz, kojeg su za dlaku izbjegli, poslužio kao puno bolja poduka. Jer neshvatljiv je neozbiljan i podcjenjivački pristup u utakmici protiv mlade momčadi koja ima potencijal jednog dana biti izvrstan tim, a koja večeras nije imala što izgubiti. No, idemo redom.

Jug je i ovu utakmicu loše otvorio. Za 1:0 zabio je rumunjski sidrun Radu, a nakon Boškovićeva izjednačenja, Ivan Milaković zabija prva dva od ukupno svoja četiri na utakmici. Mladost vodi 3:1 na kraju prve četvrtine.

Jugaši odgovaraju u drugoj četvrtini i golovima Markovića i Vranješa poravnavaju rezultat. Duje Živković pogađa za novo vodstvo Žabaca, Joković izjednačava na 4:4, a pred sam kraj prvog poluvremena Vukičević pogađa za novo vodstvo Mladosti 5:4.

Isti igrač u prilici s igračem više pogađa na otvaranju drugog dijela za dva gola vodstva Zagrepčana. Dosuđen je potom peterac za Jug, a siguran je Joković. Janović potom pogađa za 6:6 iz novog peterca za Jug početkom zadnje četvrtine, ali Mladost ne staje. Točnije, Ivan Milaković zabija dva gola iz dva igrača više – 8:6 za Mladost.

Odgovornost u napadima Juga preuzima Maro Joković. Prvo iz trećeg peterca za 7:8, a potom i s igračem više za izjednačenje. Na samom kraju regularnog dijela Marković se našao u kontri, vratar Marcelić ga faulira i dobiva isključenje. Jug dakle ima priliku s igračem više, a na vratima Mladosti tek Ivan Milaković. Ipak, Joković ne uspijeva realizirati ovu slobodno se može reći nevjerojatnu priliku za pobjedu. Ostaje 8:8 i slijede produžeci.

Prvi produžetak protekao je tek s po jednim isključenjem s obje strane, s tim da Jug svoju prednost nije iskoristio zbog isteka vremena za napad (?!). Možda se ključni trenutak utakmice zbio kad je u drugom produžetku sjajni Ivan Milaković zaradio treće isključenje, a Radu završio van bazena zbog krvarenja nosa. Janović zabija za prvo vodstvo Juga na utakmici (8:9), ali s druge strane s igračem više poravnava mladi Martinić.

I onda zadnji napad Juga, dosuđen igrač više, a Đuho uzima time out 19 sekundi prije kraja. Lopta kruži oko vrata Mladosti sve do zadnje sekunde, kada Bušlje koji je ostao sam dobiva loptu i doslovno sa zvukom sirene zabija za pobjedu Juga, drugu u seriji i plasman u finale prvenstva, gdje ih čeka Primorje.

Da sumiramo, Mladost sjajna, Jug očajan. Za Žapce Ivan Milaković zabio je 4, Vukičević 2, Duje Živković, Radu i Martinić jedan, uz još jednu sjajnu predstavu mladog vratara Marcelića s 13 obrana. Za Jug prvo ime vratar Bijač sa 7 obrana. Joković je postigao 4 gola, Janović 2, Bošković, Marković, Vranješ i Bušlje po jedan.

Kako netko jednom reče, bitna je samo pobjeda. Ili, ipak…

Pročitajte još

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist

HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA Dvije pobjede i jedan poraz za Sharkse

Dulist

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist