Sport

Jug u finalu Kupa

Jug u finalu Kupa

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja igrat će u finalu Kupa Hrvatske. U polufinalnom susretu pobijedili su riječko Primorje EB 18:17 nakon boljeg izvođenja peteraca.

Utakmica je nakon četiri četvrtine završila 9:9. Nije to bila utakmica u kojoj ćemo pamtiti izvedbu, ali ušlo se u finale i sada je najvažnije dobro se odmoriti i regenerirati za sutrašnje finale. Dovoljan je letimičan pogled na statistiku da bismo zaključili da pojedini elementi u igri Juga nisu štimali. Od 11 prilika s igračem više, realizirali smo samo dvije. U ovom podatku leži odgovor na pitanje zašto Jugaši već nakon 32 minute nisu osigurali finale.

Vrijedi istaknuti drugu četvrtinu u kojoj je Jug stekao kapitalnu prednost, koju je uspio održati do kraja utakmice. Jedan od ključnih trenutaka bio je ulazak u igru Davora Cara, vratara Primorja koji je zamijenio lošeg Zdravka Radića i svojim obranama vratio Primorje u igru.

U posljednjoj minuti Riječani su imali igrača više kod rezultata 9:9, ali odlično su Dubrovčani odigrali s igračem manje i sačuvali neriješeno. U produžecima nije bilo golova, čak bismo mogli kazati da nije bilo niti pravog pokušaja da se ugroze oba vratara. 

Uslijedili su peterci. Trener Primorja Zoran Roje odlučio je u pola prve serije ponovno promijeniti golmana i vratiti Zdravka Radića. Nije mu pomoglo. S druge strane u devetoj seriji trener Juga Elvis Fatović se odlučuje mijenjati Frana Vićana i na gol staviti Dalibora Perčinića. Bio je to odlučujući potez jer je Perčinić obranio udarac Nikole Frankovića i odveo Jug Croatia osiguranje u finale. 

Finale je na rasporedu u nedjelju u 18,55.

jug.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist