Sport

JUG TRAŽI PODRŠKU NAVIJAČA ‘Treba nam osmi igrač u bazenu!’

JUG TRAŽI PODRŠKU NAVIJAČA 'Treba nam osmi igrač u bazenu!'

Ukoliko ponovimo igru u obrani iz druge dvije četvrtine na Rijeci, bit ćemo uspješni. Neki drugi igrači moraju iskočiti – rekao je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak na jutrošnjoj konferenciji za medije uoči druge utakmice finalne serije Prvenstva Hrvatske protiv Primorja, koja se igra na bazenu u Gružu u subotu 9. svibnja u 19 sati.

– S obzirom da igramo bez klasičnog centra, igramo drukčije. To je zahtjevno i nije tipično za naš vaterpolo, koji se temelji na odličnom centru. tada je vaterpolo najbolji, što pokazuje Primorje. Mi smo i s ovim opet konkurentni i nadam se da to možemo još malo doraditi – objasnio je taktičku postavu Kobešćak. Osvrnuo se i na prvu utakmicu na Rijeci, istaknuvši kako je ona kvalitetom opravdala finale.

– Odlučile su sitnice u korist Primorja, koje je zasluženo pobijedilo. Iako smo pružili vrlo solidnu igru, za koju se nadam da možemo dignuti na barem još jednu veću razinu. Bili smo pokretljivi, ali se u prve dvije četvrtine, kad smo imali priliku, nismo uspjeli odvojiti na dva gola razlike što bi nam donijelo mir u trećoj četvrtini. A potom smo u toj trećoj imali pad, gdje stvari nisu išle na naš milin. U četvrtoj smo četvrtini fizički i mentalno bili spremni izvući utakmicu barem do peteraca – analizirao je Kobešćak.

Trener Juga taktiku neće graditi na zatvaranju niti jednog igrača, pa tako ni Sandra Sukna, koji je kao rekovalescent zabio četiri pogotka.
– Nije to tako lako i ne možemo govoriti samo o Suknu. Burić, Radu, Vićan, Muslim, Garcia… Imaju puno igrača koji su sposobni riješiti utakmicu, zabijati golove u serijama. Sukno je bio odličan u prvoj utakmici, a o njemu i nama će ovisiti kakav će biti u drugoj – dodao je Kobešćak.

Kobešćak nije htio komentirati ponašanje klupe Primorja tijekom utakmice (mahanje i dovikivanje sucu), dodavši kako pristojnost ‘priliči našem klubu i gradu’. Direktor Juga Ognjen Kržić dodao je kako je to posao sudaca i delegata, koji moraju sankcionirati trenera i igrače.

– Zna se točno po pravilima što znači bilo kakva gestikulacija, isključenje s pravom ili bez prava zamjene. Zašto tih isključenja dosad nije bilo je pitanje za sudačku organizaciju – istaknuo je Kržić.

Pavo Marković rekao je kako je u prvoj utakmici obrana na čelu s Bijačem bila bolji dio igre, a smatra kako su Jugaši u napadu stalnim ulascima na dva metra uspjeli iznenaditi riječki sastav.
– Moramo popraviti igrača manje, posebno golove sa stative. Ali ako u Gružu ponovimo igru iz Rijeke, mislim da ih možemo pobijediti – istaknuo je Marković. Direktor Kržić posebno je istaknuo kako je za drugu utakmicu ključan odaziv navijača, za koje očekuje da svojom podrškom budu osmi igrač u bazenu.

– Za utakmicu protiv ovakvog protivnika to nam je više nego potrebno – rekao je Kržić.

Pročitajte još

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist