Sport

Jug svladao Mladost, u finalu s Primorjem

Jug svladao Mladost, u finalu s Primorjem

Vaterpolisti dubrovačkog Juga plasirali su se u finale završnog turnira Triglav Jadranske lige nakon što su u polufinalnom susretu svladali Mladost s 13:4, po četvrtinama 4:3, 4:0, 4:0 i 1:1.

Mladost je dosta dobro izgledala u prvoj četvrtini i golovima Duje Živkovića te Gagulića držala priključan na 4:3. Međutim, sve nakon toga bio je Jug. Momci trenera Veselina Đuha do kraja utakmice su uspjeli postići 9 pogodaka, a primiti samo jedan.

Za Jug u polufinalu su pogađali Dobud, Ivović, Bušlje i Bošković po dva te Azevedo, Joković, Pavlović, Macan i Marković po jedan zgoditak. U redovima zagrebačke momčadi triput je precizan bio Duje Živković, a jednom mladi Gagulić. Vrijedi istaknuti i dobru realizaciju igrača više kod Juga (8/10).

Očekivano, protivnik Jugu u finalu će biti riječko Primorje EB, koje je pobjedilo Budvu M:tel s 12:6, po četvrtinama 1:1, 5:1, 4:2 i 2:2. Za Primorje su tri gola dali Krapić i Denes Varga, po dva si dodali Garcia i Obradović, a po jedan Sukno i Šetka. Za Budvu su po dva gola dali Ivančević i Radunović, a po jedan Vukčević i Crousillat. Vratari Primorja zaustavili su 11 udaraca (Vićan 10, Križanec 1), a sjajan je bio vratar Budve Lazović s 15 obrana.

Finale između Juga i Primorja na rasporedu je sutra, u nedjelju u 17.15 sati uz prijenos na HRT2.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist