Sport

Jug neriješeno u Herceg Novom

Jug neriješeno u Herceg Novom

Jadran iz Herceg Novog nikako ne leži dubrovačkim vaterpolistima. Još je jednom to potvrdila utakmica 2. kola Triglav Jadranske vaterpolske lige, Jadran HN – Jug CO 14:14.

Iako je crnogorski klub ostao bez „pola momčadi“, a najbolji igrač Nikola Janović Igalo zamijenio za Gruž, Novljani su ponovno slavodobitno napustili bazen Instituta Simo Milošević. Za igrače šibenskog trenera Ivice Tucka, ovaj bod – ravan je pobjedi, dok je bod za jugovu momčad ravan – teškom porazu. Kako objasniti činjenicu da je Jug CO igrao tek 14:14 uz realizaciju igrača više 10-12 i 14 obrana Frana Vićana?

U prvoj minuti posljednje četvrtine dubrovački vaterpolisti imali su prednost 13:10, da bi domaćini ušli u seriju 4:0 i poveli 14:13. Obraz je koliko – toliko spasio Andro Bušlje s igračem više dvije minute i 12 sekundi prije kraja za konačni rezultat. Ipak, premalo je to od momčadi koja „nikad nije bila jača“. Novljani su vodili dva puta (5:4 i 14:13), ali na kraju nitko ne spori da su potpuno zasluženo došli do neočekivanog uspjeha. Nakon odlične vaterpolske predstave i jedni i drugi su imali prigovora na suđenje dvojca Brguljan – Periš.

Oba trenera su dobili žute kartone, a na kraju prve četvrtine na tribine je morao jugov pomoćni trener – Maro Balić. Kako se sporna situacija događala točno pokraj niže potpisanog novinara dobro smo čuli njihovu komunikaciju. Brguljan je pokazao crveni karton za Balićevu rečenicu „Kako dopuštaš da Tucak prekine izglednu priliku za gol pet sekundi prije kraja“. Crnogorski sudac je odgovorio riječima: „Nećeš me ti učiti što mogu suditi“. I dok su jugovi bekovi isključivani za „krivi pogled“ i bez lopte, mladi Baničević je u nekoliko akcija prošao nekažnjeno za očite prekršaje na jugovim centrima.

U završnicu su na nogama bili domaći navijači i uprava Jadrana HN. Nisu se mogli pomiriti sa odlukama Splićanina Periša koji je jugašima donio dva igrača više. Ruku na srce – diskutabilne odluke. Jedno je sigurno, suci nisu krivi za slabu jugovu igru u obrani. Velike momčadi ne smiju primiti čak 14 pogodaka od pomlađenog Jadrana HN koji osim nekolicine iskusnijih igrača, ima pravi „dječji vrtić“. Kako je moguće da dojučerašnji primorjaš Marin Beltrame koji nije imao mjesta u Rijeci u srijedu večer radi dar – mar u napadu. Igračima sigurno nije pomogla činjenica da mjesec dana nisu primili plaću, no nisu jedini s takvim problemima. Za remi u Igalu nema opravdanja, zvono za uzbunu u Gružu je počelo zvoniti!

Jadran HN – Jug CO  14 : 14 (4:4, 3:3, 3:5, 4:2)
Igalo. Bazen Instituta Simo Milošević. Gledatelja: 300. Suci: Marijo Brguljan (Prčanj) i Nenad Periš (Split).
JADRAN HERCEG NOVI: Šćepanović (8 obrana), Sekulić 2, Sarić 2, Vuksanović, Vidović, Latinović 2, Baničević, Gojković 2, Premuš 1, Subotić 2, Beltrame 2, Tomašević 1, Kandić, Krizman. Trener: Ivica Tucak

JUG CROATIA OSIGURANJE: Vićan (14 obrana), Vranješ, Sutić 2, Janović 1, Joković 1, Pavlović 1, Marković 1, Bušlje 3, Karač, Dobud 1, Macan 1, Obradović 3, Perčinić, Goreta. Trener: Elvis Fatović
PETERCI: Jadran HN -, Jug CO –
ISKLJUČENJA: Jadran HN 13, Jug CO 9
TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Latinović (18.), Obradović (28.), Bušlje (31.)
ŽUTI KARTON: Fatović – trener Juga CO (12.), Tucak – trener Jadrana HN (30.)
CRVENI KARTON: Maro Balić – pomoćni trener Juga CO (8.)
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran HN 6-8, Jug CO 10-12

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist