Sport

Jug i Mornar otvaraju sezonu u Regionalnoj ligi

Jug - Barceloneta

Nova Triglav regionalna vaterpolo liga u kojoj sudjeluje petnaest klubova iz Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske počinje ove subote, 4. listopada u 16.50 sati utakmicom Mornara Brodospas i Juga Croatia osiguranje.

Utakmica se igra na bazenu Sportskog centra Bazeni Poljud u Splitu. Novitet lige je uistinu velik broj TV prijenosa dostupnih MAXtv korisnicima na Arenasport kanalima, a koji će vaterpolo uzbuđenja dovesti ravno u domove diljem regije.

– Liga se proširila i napokon smo dobili tu dugo očekivanu TV produkciju putem Arenasporta i mislim da je to dobro za sport. Odmah u prvom kolu igramo s kvalitetnim Mornarom Brodospas koji je uvijek opasan na svom plivalištu. Očekuje nas zanimljiva utakmica i pozivam sve ljubitelje vaterpola da nas prate uživo ili putem malih ekrana! – izjavio je Nikša Dobud, kapena Juga Croatia osiguranje i dodao:

– Momčad Juga se još uvijek nalazi u pripremnom razdoblju, ali smo zadovoljni kako smo trenirali. Stranci su se odlično uklopili i uvjeren sam da smo na dobrom putu. Jedva čekamo da počne.

U Triglav regionalnoj vaterpolo ligi igra 15 klubova. Predstavnici Hrvatske su: HAVK Mladost, VK Jadran, VK Jug CO, VK Medveščak, VK Mornar BS, OVK POŠK i VK Primorje EB. Od srpskih klubova u Ligu su ušli: VK Crvena zvezda, VK Partizan, VK Radnički i VK Vojvodina. Predstavnici Crne Gore su VK Budva, PVK Jadran i VK Primorac, dok je jedini slovenski predstavnik AVK Branik iz Maribora.

– Nova Liga ulaskom četiri kluba iz Srbije bit će iznimno jaka. Ne samo da će to povećati kvalitetu same Lige već će doprinjeti njenoj popularnosti kao i popularnosti samog sporta što će nadamo se rezultirati i većim zanimanjem javnosti za vaterpolo te pune tribine! – izjavio je Jere Kragić Marinić, igrač Mornar Brosdospasa koji je i dodao:

– U subotnjoj utakmici Jug je s igračima poput Dobuda, Bijača i Boškovića favorit, no to nas ne zanima i mi idemo pred domaćom publikom po pobjedu. Cilj nam je izboriti četvrto mjesto naše skupine i proći dalje. Pozivam sve Splićane da dođu u subotu i bodre nas u prvoj utakmici sezone!

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist