Sport

Jug europsku sezonu otvara večeras u Budimpešti

Jug europsku sezonu otvara večeras u Budimpešti

Vaterpolisti Jug CO svoju će europsku sezonu otvoriti u Budimpešti gdje će ove srijede snage odmjeriti s mađarskim doprvakom OSC-om u prvom kolu LEN Lige prvaka.

Momčad Jug CO stigla je još jučer u Budimpeštu, a prvi je trening na bazenu Imre Nyaki odradila je u 19,00 sati.
Igrači su svjesni važnosti ove utakmice jer bi pobjeda na startu podigla samopouzdanje i osigurala mirniji nastavak sezone. Potvrdio je to jedan od Jugovih ‘veterana’, Pavo Marković.

– Čeka nas teška utakmica. OSC je do sada već odigrao nekoliko teških utakmica za razliku od nas koji smo prvi pravi izazov imali prošli vikend protiv Primorja u Kupu Hrvatske. Međutim, proučili smo ih, pogledali par zadnjih utakmica koje su odigrali i vjerujem kako smo bolja momčad i naravno očekujem pobjedu – rekao je Marković.
Trener Vjekoslav Kobeščak na put je poveo sljedeću trinaestoricu igrača: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Pavo Marković, Marko Ivanković, Josip Vrlić, Felipe Perrone, Hrvoje Benić, Paulo Obradović i Toni Popadić.

U momčad se nakon pauze radi lakše ozljede vratio Marko Ivanković, a na listi putnika ovaj se put nije našao Marko Bautović jer kod LEN natjecanja (za razliku od Regionalne lige i Prvenstva Hrvatske gdje nastupa četrnaest igrača) u zapisniku ima mjesta samo za trinaestoricu.
Utakmica OSC – Jug CO na programu je u srijedu, 28. listopada u 20,15 sati uz izravan prijenos na Arenasport 1.

Izvor: jug.hr

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist